"Nigeria kan $4 mld omzet genereren met export champignons"

De directeur van de National Mushroom Association of Nigeria (NAMAN) meldde onlangs dat Nigeria in staat is om een omzet te genereren van US$4 miljard (€3,4 miljard) met de export van lokaal geteelde champignons.

De directeur sprak kort bij de opening bij het nieuwe hoofdkantoor van NAMAN. Michael Awunor gaf aan dat als de champignonteelt de aandacht krijgt die deze sector verdient, er minstens 50.000 banen per jaar kunnen worden gecreëerd. 50 miljoen families zouden hierdoor van armoede kunnen worden gered.

Volgens Awunor is het tijd dat Nigeria de mogelijkheden van champignons verkent. "Afgezien van de export naar het buitenland heeft ons land op andere manieren hier ook baat bij. Champignons kunnen worden gebruikt bij het opruimen van olievervuiling, zoals bijvoorbeeld in Ogoniland." Awunor meldde verder dat champignons ook gebruikt worden door de farmaceutische sector bij het produceren van medicijnen.

De directeur wil zorgen voor ondersteuning vanuit de overheid, zodat leden van NAMAN de schaal van hun champignonteelt kunnen vergroten. De champignons die zo worden geteeld zullen zowel bestemd zijn voor de lokale markt als voor de export.Bron: blueprint.ng


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018