"Evelina appelproductie groeit gestaag"

Tijdens de Fruit Logistica werd de Evelina-appel gepresenteerd. De Evelina-appel is ontdekt door Pflanzen Hoffman GmbH en wordt geteeld in diverse appelregio's in Europa: van Zuid-Tirol tot Engeland, van België en Nederland tot en met Duitsland, Zwitserland en de Steiermark. Ook op het zuidelijke halfrond ontwikkelt de teelt van Evelina zich verder. Volgens Arno Uberbacher zijn er verschillende telers en partners die deze appel telen: "Momenteel zijn we op zoek naar nog meer partners zodat de productie kan worden verhoogd." Dit product moet het aanbod uit de Europese landen aanvullen. Hierdoor kan het aanbod van vers geoogste vruchten het hele jaar door worden gegarandeerd.In verschillende landen is onderzoek gedaan om te ontdekken hoe de ideale appel van de Europeanen er moet uitzien: 60-70% dekkende kleur gecombineerd met een zoetige smaak en een fraaie, gele basiskleur. Kortom: een Evelina.

Bio-Evelina

"Ook de biologische teelt van Evelina groeit gestaag. De geringe gevoeligheid voor schimmelziektes maakt van Evelina een ideale kandidaat voor biologische productie."

Verpakking

Voor Evelina is een moderne verpakking ontworpen die de te verwachte kwaliteit overbrengt. "Na uitgebreide kleur- en vormonderzoeken is een verpakking gekomen die erg herkenbaar is voor de consumenten."Een door deskundigen opgesteld innovatief marketingconcept voorziet 'brokers' in de afzonderlijke landen. Zij zijn verantwoordelijk voor verkoop, marketing, kwaliteitsmanagement en productie. Samen besluiten de brokers in de Evelina-brokerpool over strategische en marktpolitieke maatregelen. Het project is toekomstgericht en maakt het mogelijk om efficiënt op veranderingen van de markt te reageren. Daarbij garandeert het exclusieve merk alle betrokkenen een gecontroleerd verloop van de productie en marketing van Evelina-vruchten. De detailhandel en consumenten kunnen daarom rekenen op maximale kwaliteit.

Voor meer informatie: www.evelina-apple.com

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier© AGF.nl 2018