Vreemdelingenpolitie kan stroom 'gelukzoekers' nauwelijks aan

Achttien migranten bevrijd uit koelcontainer

Bij een overslagbedrijf in de Rotterdamse haven zijn vrijdagavond achttien migranten bevrijd uit een koelcontainer. De migranten hadden het noodnummer gebeld en de politie spoorde ze op door de zendmasten te peilen. De Roemeense chauffeur van de container is aangehouden. Ook is de vrachtwagen met oplegger meegenomen voor verder onderzoek. 

De zestien mannen en twee vrouwen stapten redelijk gezond uit de koelcontainer. Eén man was er slechter aan toe. Hij hyperventileerde bij zijn bevrijding. De rest is naar verschillende ziekenhuizen in de Rotterdamse regio gebracht. De achttien personen zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.


Moerdijk
De Vreemdelingenpolitie draait overuren. De afgelopen dagen zijn er handenvol 'gelukzoekers' aangehouden in de Zeehaven van Moerdijk. Albanezen en Noord-Afrikaanse vluchtelingen proberen op parkeerplaatsen stiekem in vrachtwagens te klimmen om in Engeland een beter bestaan op te bouwen. 

Belgie
Ook de Belgische haven Zeebrugge heeft last van migranten op doorreis. België gaat de migranten die worden opgepakt samenbrengen in een nationaal centrum. Het leger gaat helpen om de migranten te vervoeren. 

De controles op de doorreisroutes en in de haven voor intensiever. Ook de strijd tegen mensensmokkelaars zal worden opgevoerd, kondigt de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon verder aan. 

Bron: AD/NOS/Transport Online


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018