Tekort aan mango's op de Franse markt

De Franse markt heeft een dreigend tekort aan mango's. "We zijn veel eerder klaar met mango's uit Israël en Mexico dan in andere jaren. Spanje en Brazilië zijn nog niet klaar om het gat in de markt e vullen," zegt Guy Lesvenan van Miles Import. "Dat zorgt voor meer druk op het aanbod. De prijzen zijn wel goed."

Miles Import zet een breed assortiment aan exotisch AGF af. Mango's die direct gereed zijn voor consumptie zijn een van de belangrijkste producten van het bedrijf.Ananas per luchtvracht
Cubaanse ananas is dankzij de Cubaanse grond erg zoet. Deze ananas wordt door Miles Export geïmporteerd per luchtvracht en vervolgens rijp op de Franse markt gezet. "Voor liefhebbers van zoete ananas is dit een geweldig product. Kinderen zijn er gek op. Cubaanse ananas is minder populair bij consumenten die de voorkeur geven aan ananas met een wat zuurdere frisse smaak."Vietnamese passievrucht 
Een ander product waar op de Franse markt een tekort aan is, is de passievrucht. "Azië had een erg heftig moessonseizoen. Hierdoor is de oogst matig. Tegelijkertijd is de vraag sterk, omdat men steeds beter bekend wordt met deze fruitsoort. De passievrucht is erg in trek en een paar van de beste passievruchtsoorten komen uit Vietnam en Cambodja."


Passievrucht, geïmporteerd per luchtvracht

Stabiele markt voor avocado's
De markt voor avocado's is al 15 dagen stabiel. Eerder had deze markt een erg chaotische periode. In die periode daalden de prijzen dramatisch wegens grote volumes uit Zuid-Afrika, Peru, Kenia en Tanzania. "Per 20 juli hebben de prijzen zich hersteld. De gemiddelde maten worden nu verkocht tegen prijzen van meer dan €10," aldus Guy Lesvenan.


Miles Import zet op dit moment Peruaanse avocado's op de markt

Pomelo's 
"Aziatische pomelo's komen uit China en Vietnam. Als het Chinese seizoen in februari of maart afloopt, begint het seizoen van Vietnam. Dat seizoen loopt dan door tot het begin van september. Vietnamese pomelo's zijn doorgaans erg zoet. Chinese pomelo's zijn goedkoper en groter, maar zijn over het algemeen ook minder zoet."


Voor meer informatie:
Miles Import
5 rue de la Corderie 
94550 Chevilly Larue
France
g.lesvenan@milesimport.com 
www.milesimport.com

 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018