"Aart Blom: "We hebben aan meer dan 6.000 bezoekers ons fruit gepromoot"

Open Kersendagen opmaat voor fruitbelevingspark

Tholen - Je kunt urenlang vergaderen hoe je de fruitconsumptie naar een hoger plan kan tillen, maar je kunt ook gewoon aan de slag gaan. Voor dat laatste kiest fruithandelaar Aart Blom. Afgelopen weekend organiseerde hij voor de derde keer de Open Kersendagen bij zijn boomgaard en kersenstal in Wadenoijen. Met meer dan dan 6.000 bezoekers over beide dagen, was sprake van bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.


De opening met van links naar rechts: Reint van Dijk (accordeonist), Aart Blom (Fruitpartners Blom), Hans Beenakker (burgemeester gemeente Tiel, Annemiek Verweij (Foodblogger van het Jaar), Nynke Blom (kersenprinses), Carla Kreuk (wethouder gemeente Tiel), Flipje, Femke Idsinga.

De Open Kersendagen waren breed opgezet. Er was een bijzonder gevarieerde kramenmarkt, een kersenexpress, oude ambachten, een muziekfeest en allerlei andere activiteiten. Zo waren er optredens van onder meer Frans Duijts en Monique Smit, de zus van Jan.Piet Paulusma zond op zaterdagavond live het weerbericht uit vanuit de boomgaard. Met prachtige sfeerbeelden van de Open Kersendagen, waardoor het kersenevenement landelijk in het nieuws kwam.

Live weerbericht vanaf de Open Kersendagen

De Kersenexpresse bleek een topattractie te zijn: mensen werden rondgereden door de boomgaard van de familie Blom en kregen uitleg over de kersenteelt. Natuurlijk konden mensen uitgebreid de kersen proeven en keuren. Ook het zelf kersen plukken viel erg in de smaak. De Open Kersendagen vormen onderdeel van dit vierseizoenenconcept en zijn bedoeld om het streekproduct en de streek de Betuwe te promoten. Dit is een initiatief van gemeente Tiel, Flipje & Streekmuseum Tiel, Fruitpartners Blom, Van der Valk Hotel Tiel en het Fruitcorso.Nu zijn de plannen van Aart nog veel grootser. Hij is namelijk bezig om op dezelfde locatie een belevingspark te ontwikkelen om de streekproducten te promoten. "Met simpele attracties, geen achtbanen of zo, maar leuke evenementen met de seizoenen mee", vertelt de handelaar.

Ook Caroline en Jaques Luteijn waren present met hun Snack Packing Concept

"Ik denk dat het goed is om onze streek en het Hollandse fruit te promoten. We mogen veel trotser zijn op wat we doen. En consumenten vinden het geweldig. Afgelopen weekend hadden we continu drie pluktreintjes vol mensen!"Daarbij verloopt ook het kersenseizoen volgens de handelaar uitzonderlijk goed. "Ik heb nog nooit zo'n seizoen meegemaakt. We hebben weinig last van rot en ook de vogels laten zich niet zien. Het belangrijkste is dat de smaak van de kersen ook nog eens fantastisch is, want door de zon zijn er zo veel suikers aangemaakt."

Aart Blom met Flipje

"Al met al is het een fantastisch kersenjaar. Het gaat alleen een beetje snel, want ik verwacht dat we nog twee weken kersen beschikbaar hebben. We zijn een weekje 'kwijtgeraakt'. Als mensen de lekkerste kersen willen eten, moeten ze bij Rijksweg A15 nog even afslag 31 nemen naar Wadenoijen."Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018