Braziliaanse aanvoer meloenen vergelijkbaar met vorig seizoen

"De meloenenproductie van het seizoen 2018-2019 is deze maand in de Braziliaanse regio Ria Grande do Norte/Ceará volop op gang gekomen. Er wordt een volume verwacht dat vergelijkbaar is met dat van vorig jaar. De oogst van fruit dat bestemd is voor de export zal in augustus van start gaan. De Braziliaanse aanvoer wordt erg gewaardeerd buiten het Europese seizoen, waar de meloenenproductie met name in Spanje plaatsvindt," zo maakte HF Brasil onlangs in een publicatie bekend. De binnenlandse afzet neemt gedurende de winterperiode doorgaans af. Dit is gunstig voor de export van Braziliaanse meloenen. "Op basis van de eerste contracten die afgesloten zijn, verwacht Hortifruit/Cepea dat het exportvolume meloenen voor de internationale markt gedurende het hele seizoen stabiel zal blijven."

In een eerder verschenen artikel werd vermeld dat de vele regen de voorbereiding van het seizoen in de weg zat. HF Brasil licht dit toe: "Vanwege de zorgen omtrent de fytosanitaire kwaliteit hebben telers zich met name gericht op gele en Piel de Sapo meloenen die minder gevoelig zijn voor neerslag." 

HF Brasil meldt verder dat het meloenenareaal hetzelfde is gebleven dankzij de goede resultaten van vorig seizoen. "Het positieve seizoen van vorig jaar was aanleiding voor telers om te blijven investeren. Wat betreft de inkomsten rekenen agenten erop dat de Amerikaanse dollar boven de R$3,50 (€0,78) zal blijven als gevolg van de politieke instabiliteit in Brazilië. Als dit zo is, dan betekent dit meer winst."Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018