Op retailtour in Vancouver

Tijdens de CPMA-beurs in Vancouver wordt er traditioneel gezien altijd een zogeheten retailtour gehouden. Op 24 april gingen deelnemers aan dit populaire onderdeel van de beurs langs drie verschillende winkelconcepten, die elk een niche rol spelen in de retailsector van Vancouver. 

Twee bussen vertrokken om acht uur in de morgen met de deelnemers naar de eerste halte, een City Market van Loblaw's. De winkel is sinds november 2015 in bedrijf en heeft zich met name gericht op de urbane consument. Ondanks het kleinere winkeloppervlak heeft de City Market een groot aanbod aan zowel lokale als geïmporteerde verse AGF. "Ik vind dat de winkel echt een fijne lay-out heeft," zei Rob Jongson van het op Vancouver Island gevestigde Country Grocer. "In de meeste winkels bevindt de versafdeling zich aan het ene eind en de bakkerij en delicatessen aan het andere. In deze winkel zitten ze allemaal bij elkaar."Klik hier voor een fotoverslag.

De tweede halte was bij de Granville Island Market. Deze locatie heeft een groot aantal verschillende onafhankelijke winkels onder een dak. Onder de winkels bevinden zich bakkerijen, cadeauzaken en ook groenten- en fruitwinkels. "Mensen komen hier voor de winkelervaring," aldus Johnson. "Voor veel huishoudens is hier boodschappen doen een dagje uit in het weekend." De kramen met verse groenten en fruit hebben hier allemaal een breed assortiment en onderscheiden zich van elkaar met zowel mooi vormgegeven schappen als unieke AGF-soorten. 

De laatste locatie die werd aangedaan was de T&T Supermarket op Keefer Street. T&T is de grootste Aziatische supermarktketen van Canada. Het bedrijf heeft een netwerk van 23 filialen in British Columbia, Alberta en Ontario. Vancouver heeft na San Francisco de tweede grootste Chinese minderheid van Noord-Amerika, waardoor hier veel vraag is naar Aziatische versproducten. De winkel heeft een groot aanbod aan exotische AGF, die in veel gevallen vanuit Azië wordt geïmporteerd.In het fotoverslag is in meer detail te zien wat elke winkel te bieden had.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018