Nieuwe kwaliteitsmeter voor avocado's

Het Amerikaanse Felix Instruments- Applied Food Science heeft een nieuwe kwaliteitsmeter ontwikkeld. Directeur en eigenaar Leonard Felix zal op de eerste editie van het Tropical Fruit Congress op MACFruit in Italië aanwezig zijn om de F-750 Produce Quality Meter te demonstreren. Felix Instruments is tevens een sponsor van het Tropical Fruit Congress.

Naast de F-750 Produce Quality Meter wordt ook een nieuwe functie van de kwaliteitsmeter gedemonstreerd in de vorm van de interactieve oogstkaart Fruit Maps. Ook wordt een nieuwe kwaliteitsmeter getoond, die speciaal bedoeld is op avocado's.

"Voor een fractie van de prijs van een Produce Quality Meter is de Avocado Quality Meter direct uit de doos klaar voor gebruik. Avocadotelers kunnen met de Avocado Quality Meter nauwkeurig de oogst en rijpheid van hun fruit voorspellen," aldus een verklaring van het bedrijf. De F-750 Produce Quality Meter wordt al langer gebruikt bij het ramen van oogstdata voor verschillende tropische fruitsoorten, zoals avocado's, kersen, kiwi's en mango's. Felix Instruments biedt diensten aan om prototypes te ontwikkelen voor fruitsoorten waarvoor op dit moment nog geen kwaliteitsmeter voor handen is. Ook kunnen de systemen van Felix Instruments tijdelijk worden gehuurd, zodat een teler zelfstandig de mogelijke voordelen van deze systemen voor het eigen bedrijf kan bepalen. 

Ook wordt op het evenement een demonstratie gegeven van de F-940 Store It! Gas Analyzer. Volgens Felix Instruments is de F-940 Store It! Gas Analyzer erg nuttig gebleken bij pakstations en opslagfaciliteiten. De F-940 Store It! Gas Analyzer geeft snelle en nauwkeurige metingen van de gehaltes aan ethyleen, CO2 en O2. Het systeem is specifiek ontwikkeld met het oog op kwaliteitsgaranties. Door middel van de Gas Analyzer kunnen tijdens het opslagproces rijpingsgassen worden gecontroleerd, kan bederf worden voorkomen en kan de houdbaarheid van het fruit worden verbeterd. 

Steroglass is de Italiaanse distributeur van Felix Instruments en heeft bij de eigen stand de verschillende systemen beschikbaar voor demonstraties. Steroglass is te vinden op stand #B1-189. 
 
Voor meer informatie:
Chelsea Gaya
Felix Instruments
Tel: +1 (360) 833-8835

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018