Duitse Rosenbaum opent enorm filiaal in Moerdijk

De Duitse groothandelsonderneming Rosenbaum opent een enorm filiaal in het Nederlandse industriegebied Moerdijk. Het dochterbedrijf RFV Fruits verhuist momenteel definitief naar een hightechgebouw met een oppervlakte van 20.000 m2 met onder andere 45 rijpkamers voor zowel bananen alsook exoten. Van hieruit zal de distributie naar zowel de hoofdvestigingen in Keulen en Emstek alsook een groot deel van de export naar klanten in 15Europese landen plaatsvinden.


Het logistiekcentrum in het Nederlandse industriegebied Moerdijk

Rijping &distributie
De completekwaliteitscontrole evenals het logistieke proces zullen dan in het enorme complex in Moerdijk plaatsvinden. Hetultramoderne gebouw beschikt niet voor niets over hightech controleapparatuur waarmee de Brix-waarde en het sapgehalte van exotisch fruit zoals mango's, avocado's en citrus haarfijn gemeten kan worden. Een heel belangrijk aspect van de nieuwe vestiging is echter de grote rijperij. "Het gebouw beschikt over 45 dubbele rijpkamers waarvan ongeveer een kwart voor mango's en avocado's bestemd is en de rest voor het rijpen van bananen. Deze rijperij heeft een totaal oppervlak van 5.000 m2; het douane-depot bedraagt 15.000 m2. Dat is vele malen groter dan alle bestaande vestigingen in Duitsland. De nabijheid van de Rotterdamse haven in combinatie met de bestaande infrastructuur maken Moerdijk tot een perfecte standplaats", aldus Leon Siborgs, directeur van RFV Fruits. 

De vestigingMoerdijk krijgt dan ook een compleet andere functie dan de Duitse filialen. Waar Keulen en Emstek zich hoofdzakelijk op de kleinere 'colli'leveringen richten, zal men zich in het Nederlandse filiaal uitsluitend op de grootschalige distributie richten. Naast de rijping en het transport in opdracht van de hoofdfilialen in Keulen en Emstek, zal de distributie naar groothandelsbedrijven in 15 Europese landen de hoofdopgave van de nieuwe firma zijn. Leon: "Ook de afzonderlijke bananenhandel in Duitsland wordt deels in Moerdijkondergebracht en zal een nieuwe functie krijgen. Dit zal in de komende tijd duidelijk worden." 



Grootse import en export
Rosenbaumbestaat sinds meer dan 170 jaar en maakte naam op de lokale groothandelsmarkt in Keulen. In de loop der jaren groeide het familiebedrijf sterk en in de jaren '50 werd de focus op de import van zuidvruchten gelegd. Later werd het huidige hoofdkantoor Am Eifeltor in Keulen geopend, evenals de filialen in Emstek en Melle. In 2015 ontstond het definitieve plan voor de bouw van het Nederlandse distributiecentrum. Begin 2017 volgde de officiëleoprichting van RFV Fruits, evenals de bouw van de vestiging Moerdijk. 

Verdere informatie:
Rosenbaum Fruchtimport & Logistik GmbH
Am Eifeltor 16, 50997 Köln
Tel.: +49 221 93721-0
Fax: +49 221 93721150
E-mail: info@rosenbaumgruppe.eu
Web: www.rosenbaumgruppe.eu


RFV Fruits Netherlands B.V.
Middenweg 35A
4782 PM Moerdijk
Telefoon: 0031 - (0)168-350-100
E-mail: info@rfv-fruits.eu


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018