Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eminent viert 35-jarig bestaan

Tholen - Op vrijdag 20 april vierde Eminent haar 35-jarig bestaan. Ongeveer tweehonderd gasten kregen in het World Horti Center een inspirerende themamiddag over groenten, voeding en gezondheid voorgeschoteld.



De middag werd geopend door Jan van Heijningen, directeur van Eminent. Jan greep de kans aan zijn vrouw te bedanken voor haar steun, waarna hij het woord gaf aan tv-kok Sandra Ysbrandy en huisarts Tamara de Weijer.



Terwijl Sandra live stond te koken, ging Tamara dieper in op de thema's groenten en voeding. Als ambassadrice van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit draagt ze het motto 'Geen pillen maar paprika' uit. Haar missie is daarnaast vanuit haar functie als huisarts en voorzitter van de Vereniging Arts en Voeding om dokters, telers en koks dichter bij elkaar te brengen.



Het resultaat van de kookkunsten van Sandra was een frisse paprikasalade, uiteraard afgewerkt met een handje Tomberry pareltomaten. Het verhaal van Tamara had ondertussen ook zijn uitwerking op de aanwezigen, want vanuit de zaal ontstond het idee om de pareltomaatjes van Eminent bij de huisarts op tafel te zetten, zodat kinderen vanzelf meer groenten gaan eten. Een idee dat Jan wel zag zitten: "Wij verkopen de Tomberry pareltomaatjes wel!"



Anneke Ammerlaan, foodtrendwatcher, besprak de trends op het gebied van voeding. Zo voorspelde Anneke dat de opkomst van de zoete puntpaprika zal doorzetten en dat buitenbeentjes de nieuwe standaard zullen worden. Ook stond Anneke stil bij de visuele kracht van groenten. "Kijk maar eens op social media. Koks communiceren daar met hun gerechten op het bord. Je ziet nauwelijks gezichten." Telers werden door Anneke uitgedaagd om extra aandacht te besteden aan de verhalen bij hun producten.



Na afloop van de lezingen kreeg Jan uit handen van Ingeborg Hendriks een bos bloemen.



Tijdens de borrel na afloop kregen de aanwezigen de kans ook even een kijkje bij de Demokas van Eminent te nemen.



Voor meer foto's van de borrel, klik hier.

Voor meer informatie:
Eminent
www.eminentholland.com
info@eminentfood.nl
info@eminentseeds.nl