hogere kwartaalomzet voor Carrefour

Auchan breidt uit

Portugal: Intermarché en DIA stoppen met inkoopalliantie
De Portugese supermarktketens Intermarché en Grupo Dia Portugal gaan stoppen met het samenwerkingsverband Cindia. Cindia werd gebruikt als inkoopalliantie, om beide ketens een sterkere positie te geven in onderhandelingen met leveranciers. Op deze manier kon er door Intermarché en DIA optimaal worden onderhandeld met de grootste merken van Portugal, terwijl ook een verbeterde service aan de leveranciers kon worden gegeven. Het platform werd in mei 2015 opgericht. Het bericht over het einde van Cindia werd bekend gemaakt door Os Mosqueteiros, de Portugese tak van de Franse retailer Les Mousquetaires.
Bron: esmmagazine.com

Roemenië: meer kwartaalomzet voor Carrefour
Carrefour had in Roemenië in het eerste kwartaal van 2018 een omzettoename van 10,6%. De like-for-like-omzet steeg door een toegenomen volume met 7,7% tot €486 miljoen. Volgens een verslag van Carrefour steeg in Polen de totale omzet met 5,7% bij een constante wisselkoers, terwijl de like-for-like omzet met 0,8% afnam.
Bron: business-review.eu

China: Auchan en Tmall werken samen
Zoals eerder in het vierde kwartaal van 2017 is aangekondigd, gaan Auchan China en Tmall Supply een samenwerkingsverband aan. Door deze samenwerking kan Tmall dankzij Auchan producten aanbieden, die eerder nog niet konden worden geleverd. Ook wordt het assortiment in Chinese Auchan-vestigingen door het samenwerkingsverband uitgebreid. De overeenkomst houdt negen maanden stand en loopt van 1 april tot 31 december van dit jaar.
Bron: retailanalysis.igd.com

Spar breidt uit in Sri Lanka

Spar International gaat uitbreiden in Sri Lanka. Met 2033 wil de retailer 50 nieuwe vestigingen in het land hebben geopend. De uitbreiding wordt geleid door Spar Sri Lanka (Pvt) Ltd, dat een joint venture is tussen Spar South Africa en Ceylon Biscuits Limited. Het partnerschap werd officieel ingeluid met de feestelijke opening van de eerste Spar-supermarkt in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Sri Lanka is de 48ste markt waar Spar internationaal actief is. Het is voor Spar tevens de zesde markt in Azië.
Bron: esmmagazine.com

Carrefour presteert goed in Taiwan 
Carrefour heeft in Taiwan voor de dertiende maand op rij een toename in omzet laten zien. De rest van de Aziatische supermarktsector had in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet die achterbleef op de Franse retailgroep. De like-for-like-omzet van Carrefour in Taiwan steeg met 3,3%. Carrefour heeft een overeenkomst voor samenwerking gesloten met het Chinese Tencent. De samenwerking houdt onder andere in dat een WeChat-app wordt gelanceerd.
Bron: insideretail.asia

India: Honey Money Top neemt IT-bedrijf over
De in Delhi gevestigde supermarktketen Honey Money Top Retails heeft voor een onbekend bedrag het IT-bedrijf Supply Chain Analytics and Technologies overgenomen. Het IT-bedrijf is verantwoordelijk voor de thuisbezorg-app iOrderFresh. Door de overname zal Honey Money Top in staat zijn om zijn aanwezigheid te verbeteren binnen de online sector van Delhi.
Bron: vccircle.com

Auchan breidt uit in Oekraïne
Auchan opent in april zijn eerste supermarkt in Oekraïne. Eerder nam Auchan al de Oekraïense Karavan-keten over en begon het bedrijf met renovaties van winkels uit deze keten. Volgens Auchan krijgt de te openen winkel een oppervlak van 3.500 vierkante meter. Ook krijgt het filiaal een eigen restaurant. De nieuwe winkel wordt opgezet aan de hand van feedback van consumenten die eerder verkregen is. Het format van de winkel wordt over heel Oekraïne verspreid, waarbij wordt begonnen in Kiev.
Bron: retailanalysis.igd.com

Canada: Loblaw breidt online uit in Amherst
De Canadese retailer Loblaw gaat zijn populaire online diensten uitbreiden in Amherst. Het is voor het eerst dat thuisbezorging in de regio van Amherst aan de Atlantische kust beschikbaar wordt gesteld. Via de online service van Loblaw kunnen consumenten hun boodschappen online bestellen en deze op een geschikt tijdstip zelf afhalen bij een Atlantic Superstore.
Bron: cumberlandnewsnow.com

VS: Peapod wil meer waarde voor de klant
Peapod heeft aangegeven meer prioriteit te geven aan de waarde voor de klant. De online retailer van de Amerikaanse tak van Ahold-Delhaize wil daarom meer kortingsacties en meer keuze in bezorgopties en maaltijdpakketten introduceren. Voor duizenden producten, waaronder biologische groente, fruit, vlees en zuivel worden dagelijks prijsverlagingen ingesteld kortingsacties gehouden. Onder de doorgestreepte oude prijs is per product de nieuwe prijs te zien. Ook worden consumenten attent gemaakt op wekelijkse kortingsacties door middel van een vlaggensysteem.
Bron: supermarketnews.com

VS: Albertsons voorziet toename vergelijkende winkelomzet 
Vertegenwoordigers van Albertsons verwachten dat de vergelijkende winkelomzet van de retailgroep in het nieuwe fiscale jaar zal blijven toenemen. De positieve trend voor de vergelijkende winkelomzet is pas sinds kort ingezet. In het fiscale jaar van 2017 nam deze omzet af met 1,3%, hoewel het laatste kwartaal een toename zag van 0,6%. Het in Idaho gevestigde bedrijf verwacht in 2018 een toename in vergelijkende winkelomzet van 1,5% tot 2%. Het fiscale jaar van 2018 ging voor Albertsons op 25 februari van start.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Costco Wholesale meldt resultaten van maart
Costco Wholesale had in maart een netto omzet van $12,92 miljard (€10,49). Jaar op jaar is dat een toename van 10,9%. Vorig jaar werd in dezelfde maand een omzet behaald van $11,65 miljard (€9,46 miljard). De fiscale maand maart liep voor vijf weken tot 8 april. Dat betekent dat deze maand fiscaal gezien in verband met de paasdagen een dag minder had dan in 2017. Dit kalenderverschil zorgt voor ongeveer 1% tot 1,5% minder omzet in 2018. In de periode van 31 weken tot acht april kwam de omzet neer op $81,43 miljard (€66,11 miljard), wat een toename is van 11,8% ten opzichte van de $72,82 miljard (€59,12 miljard) van 2017.
Bron: globenewswire.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018