Het eerste Spaanse steenfruit vermoedelijk 7 tot 10 dagen later

De eerste toevoer van steenfruit uit Spanje zal vermoedelijk 7 tot 10 dagen later dan normaal op de Duitse markt belanden. Vanwege de lage temperaturen tijdens de bloeiperiode is de oogst vertraagd en zullen de eerste partijen abrikozen, nectarines en perziken vermoedelijk pas in week 19 in de Duitse handel aan worden geboden. Aangezien heel Zuid-Europa met deze weersomstandigheden te maken had, moet men in de eerste drie weken van het seizoen op productschaarste rekenen.Het was een harde winter met buitengewoon lage temperaturen in het zuiden van Europa. Binnen de Spaanse landsgrenzen werd vooral de regio rondom Murcia - één van de belangrijkste teeltgebieden van steenfruit - aanzienlijk getroffen. "Normaal gesproken hebben we vanaf de tweede week van april fruit dat in Murcia en Huelva onder plastic geteeld werd. In de derde en vierde week van april neemt dit aanbod dan toe. Dit jaar verwachten we de relevante hoeveelheden echter pas in de laatste week van april en in de eerste week van mei'', bevestigt een inkoper en verkoper van 'Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft' in Lahr.


De Spaanse steenfruitteelt onder plastic

Verschuivingen
Vanaf mei neemt men normaal gesproken de eerste producten uit de volle grond uit Sevilla en Murcia af. Vervolgens neemt de beschikbaarheid hiervan dan flink toe in de tweede en derde week van mei. Maar ook op dit gebied rekent men dit jaar pas in de derde en vierde week van mei op een beduidende toevoer (week 20-21). "In week 18 en 19 zullen er minder producten dan normaal beschikbaar zijn, waardoor de prijzen duidelijk beter zouden moeten zijn dan vorig jaar. Destijds was er echter sprake van een ophoping van producten in bewaring, waardoor er een bijpassende prijsdruk ontstond.''


Er zijn ook enkele interessante verschuivingen binnen de Spaanse steenfruitproductie te zien, deelt de verkoopafdeling van Llombart mee. Bij abrikozen is het Spaanse areaal in de afgelopen jaren vergroot en er is eveneens een stijgende vraag naar rode rassen merkbaar. Bij perziken en nectarines is het areaal in de afgelopen jaren daarentegen eerder iets afgenomen.


Het team van Llombart tijdens de afgelopen Fruit Logistica

Internationale Dienstverlening
Llombart is sinds meer dan vijftig jaar een competente bedrijfsgroep binnen de groenten- en fruitsector. De firma heeft een zeer gemengd productpalet, met onder andere steenfruit, citrus, sla en allerlei soorten groenten. Het zusterbedrijf Llombart Export S.L., gevestigd in Nules (Castellón), houdt zich hoofdzakelijk bezig met de export naar Scandinavië, Engeland, Canada en de VS. De vestiging in Lahr bedient daarentegen uitsluitend de Duitstalige markt.

Verdere informatie:
Llombart Handels- und Treuhandgesellschaft mbH - Import & Export
Industriehof 4, D-77933 Lahr
+49 (0)7821/93970

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018