Nieuw: broccolicrème

Het Italiaanse Gli orti di Anguillara, gesitueerd in Anguillara Sabazia bij Rome, is gespecialiseerd in recepten met verse broccoletti en komt nu met een noviteit. Oprichter van het bedrijf Fabio Trivellone heeft samen met partners Simona Pittolo, Armenio Morlupi en Alessandro Valdarchi een nieuw product gecreëerd met de naam Crema di Broccoletti.


Fabio Trivellone mede-eigenaar van Gli orti di Anguillara

Het bedrijf werd in 2010 opgericht door een groep vrienden die allen woonachtig zijn in Anguillara Sabazia, het thuisland van de broccoletti. "Het gaat om een groente die uniek is in zijn soort en als delicatesse wordt beschouwd. De zaden, die we gebruiken voor het kweken, zijn soms meer dan 50 jaar oud," legt Fabio uit. De bedrijfsmissie heeft zich sterk gericht op de innovatie in de transformatie van de broccoletti. Ook de promotie van het territorium en de versterking van de lokale culinaire traditie is een onderdeel dat hoog in het vaandel staat."We hebben ongeveer zes hectare met broccoletto. Op dit moment worden er nog meer hectare klaargemaakt voor de broccoletto. Het gewas gedijt goed bij de klimatologische kenmerken van de omgeving en per hectare kan de opbrengst oplopen tot wel 10 ton. Na een jaar van onderzoek en tests hebben we het ideale product ontwikkeld met vers geselecteerde broccoletti. We merken dat de consument steeds meer waarde hecht aan een gezond en lokaal product. Ons nieuwe product voldoet aan deze eisen.""Binnen ons bedrijf is het traditie om vergeten groenten nieuw leven in te blazen omdat we van plan zijn nieuwe producten te ontwikkelen die onze oorsprong respecteren en voortdurend streven naar betrouwbaarheid en kwaliteit van de productie. We combineren de broccoletti met knoflook en chili, maar ook met ansjovis pompoen en met smaken als truffel en venkel."

De broccoletto behoort tot de familie van kruisbloemigen of brassicaceae en wordt tussen september en november met de hand gezaaid in volle grond.

De zaden zijn onderverdeeld in twee categorieën omdat ze een verschillende oogsttijd kennen. Er is sprake van vroegrijpe en late variëteiten. Voor de vroege broccoletti worden zaden van meer dan 50 jaar oud gebruikt.


Fabio Trivellone, Armenio Morlupi en Alessandro Valdarchi.

De broccoletto wordt tussen oktober en april geoogst. De oogst gebeurt met de hand en de plant wordt op een hoogte van ongeveer 10-20 cm van de grond gesneden."De broccoletto wordt verwerkt want alleen om deze manier kunnen we onze klanten ook buiten het seizoen laten genieten van dit heerlijke product. Een van onze partners is gespecialiseerd in biologische landbouw en verwerking en hierdoor werd het mogelijk om deze specifieke discipline te creëren," zegt Fabio."De basis van onze producten wordt in de ochtend geoogst en dezelfde dag nog verwerkt. Na het wassen en koken wordt de broccoletto verpakt en gepasteuriseerd bij 90°C. In 2017 hadden we ongeveer 15.000 potten van 180 gram. Voor 2018 willen we de productie verhogen tot 25.000 potten.""Wij richten ons op een kwaliteitsproductie voor de nichemarkt. We zijn niet van plan de kwaliteit van onze producten te benadelen ten gunste van goedkope productie. Onze producten zijn verkrijgbaar in wijnwinkels, voedselverkopers, boerderijen en bij gespecialiseerde verkooppunten," concludeert Fabio.

"We zijn van plan om de website te vernieuwen. Deze zal meertalig zijn en voortdurend worden bijgewerkt met onze nieuwe producten en evenementen. Voor online verkoop zijn we afhankelijk van gespecialiseerde bedrijven, maar we zijn uitgerust om direct over de hele wereld te "kunnen verzenden.Het bedrijf is ook van plan om de verpakking van de Crema di Broccoletti te vernieuwen waardoor deze toegankelijker en bruikbaarder wordt, ook te gebruiken is op de tafels van pizzeria's en brouwerijen. Ook hoopt het bedrijf dat de buitenlandse afzetmarkt zich zal vergroten.

"In feite hebben we al een redelijk grote, buitenlandse afzetmarkt want onze producten zijn te verkrijgen in Japan, de Emiraten, Nederland en Frankrijk. Onlangs zijn we ook onderhandelingen gestart met de VS en Canada. Daarnaast zijn we ook bezig om een BGA-certificaat voor broccoletto te krijgen. Dat is een ambitieus project dat veel tijd kost, maar dat is het waard."


Contact:
Gli ORTI di Anguillara

Via dei Grassi, snc

00061 - Anguillara Sabazia (RM)
Tel.: (+39) 335 5783656
Tel.: (+39) 328 9521476
Emal: info@ortianguillara.it
Web: www.ortianguillara.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018