Maatwerk rondom blauwe bakjes

Een 'maatpak' voor blauwe bakjes met kruiden. Jarenlang werd een thermoform verpakking gebruikt maar Koppert Cress is overgestapt naar een op maat gemaakte spuitgietverpakking in samenwerking met het uit Middelharnis afkomstige SFA Packaging. Joost Castenmiller, commercieel directeur van SFA Packaging:
"Ik kreeg deze interessante aanvraag van onze partner Snow Donuts (voorheen BooM Creatives). Als ontwerpbureau waren zij door Koppert Cress ingeschakeld een nieuwe omdoos te ontwerpen waar de bekende blauwe bakjes met kruiden in gaan. Mij werd gevraagd of SFA een nieuwe verpakking zou kunnen ontwikkelen waar de blauwe bakjes in zouden passen. Dat was best een behoorlijke klus. De maat van de blauwe bakjes stond namelijk al vast, evenals de maat van de omdoos. Daarnaast was het heel belangrijk dat men van buitenaf zicht zou hebben op het product. Een bijkomende uitdaging was dat er twaalf bakjes in een omdoos moesten passen. We moesten dus iets bijzonders bedenken. En dat is gelukt. Zo is de zijkant bijvoorbeeld open, zodat de rand van het blauwe bakje eruit kan steken. De bovenkant is schuin, zodat je als het ware een dakpanconstructie hebt voor de sealrand. Nadat het ontwerp klaar was, hebben we 3D-modellen laten maken en deze daadwerkelijk gepast in de omdoos. Hierbij verliep de samenwerking met alle partijen bijzonder goed."

Jan van Berkel, coördinator van dit proces binnen Koppert Cress: 'SFA denkt écht met je mee en gaat hierin een stap verder dan wat ik gewend ben en speelt daarmee een onderscheidende rol. Dit heb ik als heel prettig ervaren.'

Castenmiller is trots op het resultaat, waar met het hele team van SFA enthousiast aan is gewerkt. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018