Supermarktaanbiedingen bevorderen avocado-afzet

De aanvoer van avocado's uit Californië neemt met de week toe. Tot dusver komen er stabiele volumes uit zowel Mexico als Californië en zijn ook de weersomstandigheden goed. De enige uitzondering waren de vrije dagen vorige week in Mexico waardoor de productie daalde, maar hier werd al rekening mee gehouden.

"De aanvoer uit Mexico is prima," vertelt Gahl Crane van Eco Farms Trading Operations. "Rondom de Paasdagen lag de productie een dag of vier stil en dit zorgde voor lagere volumes. Hier werd echter al rekening mee gehouden. Afgezien hiervan is de aanvoer de laatste 60 dagen uitstekend geweest en ook de maten zijn goed en dit versoepelt de afzet. In februari en maart had Californië met regenval te maken waardoor de productie trager verliep maar nu nemen de volumes iedere week toe en over een paar maanden zal het seizoen haar piek bereiken."

Goede markt dankzij retailaanbiedingen
De avocadomarkt is sterk en stabiel. De vraag naar avocado is goed maar telers laten weten dat retailaanbiedingen de markt een extra impuls geven en zorgen voor een vlotte afzet. "De markt is de laatste tijd vrij stabiel en retailers hebben veel aanbiedingen," vervolgt Crane. "Retailers stellen een stabiele en betrouwbare aanvoer op prijs en wij zien dat de afzet vlot verloopt. Cinco de Mayo zit er ook weer aan te komen. De komende twee weken zullen retailers dan ook weer starten met aanbiedingen voor deze feestdag. Als leveranciers zijn we blij met de acties en advertenties van retailers want we willen de vaart in de afzet houden."

Biologische markt stabiel
De markt voor biologische avocado's is ook stabiel. Crane vertelt dat de vraag in overeenstemming is met het aanbod. De beschikbaarheid neemt over het algemeen toe nu steeds meer telers gecertificeerd zijn.

"We zien een goede markt en sterke vraag naar biologische avocado's," vervolgt hij. "De aanvoer blijft ook stabiel en de verkrijgbaarheid neemt toe. Het aantal biologische telers groeit ieder jaar."

Positieve vooruitzichten voor de komende maanden
De verwachting is dat vooruitzichten voor avocado's positief blijven nu het weer warmer wordt en de volumes groeien. Na de uitdagingen van vorig seizoen zijn telers dit jaar tevreden over de stabiele markt. 

"De volumes uit Californië zullen in mei en juni groeien," vervolgt Crane. "Peru zal kort hierna op de markt komen, met name aan de Oostkust. We rekenen op een goed Peruaans seizoen met betrouwbare volumes. Dit geeft ons meer vertrouwen in de aanvoer na de problemen die we hadden in 2017. April zal een goede maand worden en we kijken dan ook uit naar een positief seizoen."

Voor meer informatie:
Gahl Crane
Eco Farms Trading Operations
Tel: +1 (951) 676-4047

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018