Brand bij Spaans pakstation Moyca

In de nacht van vrijdag 6 april is brand uitgebroken bij een van de vier pakstations van het in Murcia gevestigde Moyca. Het betrof specifiek hal nummer 2, dat zich op het industrieterrein El Saladar in Totana naast de snelweg A-7 bevindt. De brand was zaterdag rond het middaguur volledig geblust. De oorzaak is vooralsnog onbekend.Moyca is met een omzet van 50 miljoen kilo per jaar de grootste teler en exporteur van pitloze druiven van Spanje. "Er zijn gelukkig geen grote verliezen geleden of slachtoffers gevallen, omdat dit 's nachts en in het laagseizoen gebeurde," aldus Josefina Mena van Moyca.

Ondanks de ernst van de schade heeft het bedrijf nog steeds drie andere locaties over, waar druiven kunnen worden verpakt en worden bewaard. Er is genoeg capaciteit om de volumes van het volgende seizoen te leveren. Dit seizoen gaat rond het midden van juni van start."Eigenlijk waren we qua capaciteit voor verpakkingen te groot opgesteld. We zorgen er altijd voor dat we qua marges enkele jaren vooruit plannen, zodat we altijd genoeg ruimte hebben. Ondanks het verlies van bewaringsplaats 2 hebben we dus met de andere drie locaties nog steeds een infrastructuur, die voldoende is om ons bedrijf draaiende te houden."

"We hebben de middelen en de capaciteit om alle afgesproken volumes te leveren aan supermarktketens van over de hele wereld. Ook hebben we al gesproken met onze belangrijkste klanten, die aan hebben gegeven het volle vertrouwen in ons te hebben," zegt Josefina Mena.

Voor meer informatie:
Josefina Mena
MOYCA
Tel: +34 968423838
fina@moyca.org
http://www.moyca.org/


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018