Penny lanceert bio AGF-assortiment

IT-oplossing tegen voedselverspilling bij supermarkten

Noord-Ierland: Omzet van lokale producten stijgt met 8%
De omzet van lokaal geteelde producten in Asda-vestigingen in Noord-Ierland is in 2017 met 8% gestegen. Dit laat zien dat consumenten de lokale landbouwsector actief ondersteunen. Noord-Ierse producten bleken ook in trek bij Asda-winkels in andere delen van het Verenigd Koninkrijk. De omzet steeg voor deze categorie voor heel het Verenigd Koninkrijk jaar op jaar met 4,1%. De sterke omzet illustreert de feedback die door consumenten over het assortiment werd gegeven. Lokaal geteelde producten worden geassocieerd met kwaliteit, versheid en vertrouwen.
Bron: agriland.ie

Denemarken: Verdubbelde winst voor Coop
Het Deense Coop zag in 2017 zijn winst verdubbelen van NOK 206 miljoen (€27,66 miljoen) tot NOK 471 miljoen (€63,25 miljoen). De organisatie is verantwoordelijk voor de ketens SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta, Irma en Kvickly. De omzet kwam in 2017 neer op NOK 44,79 miljard(€6,02 miljard), wat grofweg overeenkwam met het jaar ervoor.
Bron: esmmagazine.com

Japan: 4% meer jaaromzet voor Seven & i
Het Japanse Seven & i Holdings had in 2017 een sterke jaaromzet. De omzet nam met 4% toe tot JPY10,6 biljoen (€80,3 miljard), terwijl de winst met 7,4% steeg tot JPY391,6 miljard (€3,0 miljard). De totale omzet van de Japanse CVS-keten steeg met 3,6%, waarbij de vergelijkende winkelomzet voor het zevende opeenvolgende jaar toenam met 0,6%
Bron: retailanalysis.igd.com

Duitsland: Penny lanceert biologisch AGF-assortiment 

De Duitse discountketen Penny heeft een nieuw AGF-assortiment geïntroduceerd, dat telers moet stimuleren om over te stappen van conventionele teelt naar biologische teelt. Het nieuwe "Junior-Helden"-assortiment is onderdeel van het huismerk Naturgut en zal in eerste instantie appelen, citroenen en tomaten bevatten. De producten van Junior-Helden zullen iets hoger qua prijs zijn dan conventionele AGF, maar zal ook goedkoper zijn dan biologische producten. Op deze manier kunnen telers de financiële laten beter bolwerken, waarvan sprake is tijdens de overgangsfase van conventioneel naar biologisch.
Bron: esmmagazine.com

Zweden: ICA heeft 10% meer omzet in maart

De Zweedse retailer ICA had in maart 2018 een omzettoename van 9,8%. De like-for-like-omzet steeg met 9,3% tot SEK 10,2 miljard (€1 miljard), met uitsluiting van BTW. Van alle ketens die ICA beheert had Maxi ICA Stormarknad de beste like-for-like-resultaten met een toename van 12,8%. ICA Supermarket had een toename in like-for-like-omzet van 6,5%.
Bron: esmmagazine.com

Noorwegen: IT-oplossing tegen voedselverspilling
Een nieuw project van wetenschappers bij de Noorse Aalborg-universiteit en de Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet richt zich op het verbeteren van de logistieke systemen van supermarkten. Met het project wordt gekeken naar hoe supermarkten voedingsmiddelen inkopen. Dit inkoopbeleid wordt geautomatiseerd en efficiënter gemaakt, zodat de mate van voedselverspilling kan afnemen. Het project loopt nu bij een aantal Coop-vestigingen in Noorwegen, waardoor de mate van voedselverspilling met 10% al is afgenomen. De producten die via het project geautomatiseerd worden ingekocht zijn onder andere vlees, melk en groenten. Soortgelijke systemen worden al langer gebruikt voor gedroogde voedingsmiddelen.
Bron: cphpost.dk

VS: MyValue365 bezorgt producten uit hele wereld
De in Chicago gevestigde online supermarkt MyValue365 heeft voor zichzelf een niche-rol ontwikkeld door internationale producten aan te bieden. Het bedrijf heeft daarmee de aandacht op zichzelf gevestigd van zowel consumenten als andere supermarktketens. Het platform van MyValue365 is specifiek ontwikkeld om speciale internationale producten beter beschikbaar te maken door verschillende retailers met elkaar te verbinden. Daarbij heeft het bedrijf de gehele leveringsketen geautomatiseerd. Het aanbod van MyValue365 bestaat onder andere uit rijst, verse groente en fruit, kruiden en producten als zuivel en verpakt brood. MyValue365 garandeert dat het internationale aanbod continu beschikbaar is voor zijn consumenten.
Bron: prnewswire.com

VS: Klantenservice Wegmans beter dan concurrentie
De klantenservice van Wegmans is beter dan enige andere supermarktketen. Dit blijkt uit een verslag van het onderzoeksbureau Temkin Group. Het in Rochester gevestigde Wegmans had qua klantenervaring een score van 86% in de index 2018 Temkin Experience Ratings. Daarmee verslaat de keten concurrenten zoals het Texaanse H-E-B of het in Florida gevestigde Publix, die beiden een score behaalden van 83%. Aldi scoorde 82%, terwijl Trader Joe's, Save-A-Lot en Whole Foods scores behaalden van respectievelijk 81%, 80% en 72%. De keten Tops Markets heeft de lijst niet gehaald. Wegmans was niet alleen beter dan de meeste supermarktketens, maar was volgens de enquête ook beter dan zo'n beetje elk ander bedrijf in om het even welke sector.
Bron: buffalonews.com

VS: Lucky's tekent leasecontracten voor nieuwe vestigingen
De biologische supermarktketen Lucky's Market heeft leasecontracten getekend voor vestigingen verspreid over 20 steden in Montana, Ohio en Florida. De in Boulder, Colorado gevestigde keten heeft nu een netwerk van 28 filialen in Colorado, Florida, Georgia, Iowa, Indiana, Kentucky, Michigan, Missouri, Montana, Ohio en Wyoming. Het bedrijf verwacht dit netwerk met het einde van dit jaar uit te breiden naar meer dan 40 locaties.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Heinen's gebruikt nieuwe software voor logistiek

De in Ohio gevestigde keten Heinen's, die actief is in de omgeving van Chicago en Cleveland, heeft nieuwe logistieke software geïnstalleerd. De software maakt gebruik van machinaal leren om problemen omtrent lege voorraden op te lossen. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het in New York gevestigde IT-bedrijf CB4. De software wordt gebruikt om mogelijkheden in het winkelnetwerk op te sporen met betrekking tot een specifieke vraag die door het assortiment van bepaalde vestigingen niet wordt beantwoord. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de huidige situatie van de voorraden van verschillende vestigingen. Het systeem geeft vervolgens op basis van deze informatie adviezen aan de betreffende vestigingen over hoe het gat in de eigen markt kan worden gedicht. Ook worden door het systeem tips gegeven over hoe gemiste omzet kan worden ingehaald en hoe de winkelervaring kan worden verbeterd.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Sprouts benoemd tot supermarktketen van het jaar
Sprouts Farmers Market is door WGB benoemd tot supermarktketen van het jaar 2018. De keten wordt geroemd om zijn inspanningen om gezonde en betaalbare voedingsmiddelen voor steeds meer consumenten beschikbaar te maken. Ook heeft Sprouts zich in de kijker gespeeld door zijn merk sterker te profileren met een combinatie van goede producten, service, stafleden en e-commerce. De in Phoenix gevestigde keten geldt volgens WGB op meerdere fronten als een trendsetter. De slogan "healthy living for less" ("gezonder leven voor minder geld"), dient als bedrijfsfilosofie, wat terug te zien is aan de manier de keten gezonde producten met lage prijzen verbindt. De keten heeft zich gespecialiseerd in gezonde, biologische versproducten, die het middelpunt vormen van de winkels van de keten die gemiddeld een oppervlak hebben van 2.750 meter.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018