Goede vooruitzichten Italiaanse primeuraardappelen

In het Apulische Barletta zijn de vooruitzichten voor de primeuraardappelen ondanks de weersomstandigheden in februari en maart, goed. "Langs de oevers hebben we aardappelvelden met de rassen Arinda, Nicola, Spunta en Elvira. In de winter hadden we te maken met een periode van grote droogte en extreme kou, die het kiemen van aardappelen heeft vertraagd.In februari was er plots sneeuw, die verschillende vroege rassen in de volle grond vernietigde." Dat zegt Antonio Vaccariello, beheerder van de facebookgroep 'Coltivatori di patate e filiera degli ortaggi'.


Arinda variëteit

"Ongeveer tien dagen geleden heeft een lichte vorst de ontwikkelingsfase van de bladeren lichte schade toegebracht, maar gelukkig herstellen de planten zich en wachten ze op het warme weer. De eerste aardappelen zullen eind mei/begin juni worden geoogst. In de weken en maanden die volgen zal het seizoen pas echt goed van start gaan," zegt Antonio.


Arinda variëteit

"Op dit moment zijn er geen specifieke problemen omdat de temperatuur perfect is voor de teelt. Er is ook voldoende water voor handen en de niveaus van vochtigheid als gevolg van valse meeldauwfenomenen zijn niet alarmerend en daarom controleerbaar," concludeert Antonio.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018