Fred van de Vijfeijke, TEMPsolutions:

"Toenemende vraag naar modulaire woningen voor arbeidsmigranten"

Tholen - "De vraag naar modulaire wooneenheden voor arbeidsmigranten neemt momenteel gigantisch toe. Je merkt dat de crisis voorbij is. Mensen verkopen hun huizen weer gemakkelijk en dit zorgt ervoor dat de woningvoorraad, die uitzendorganisaties gebruikten om hun mensen te huisvesten, enorm is gekrompen. De nieuwe regelgeving dat er maximaal vier personen in een woning geplaatst mogen worden, helpt ook niet echt. Het verhuren van een woning levert daardoor niet meer genoeg rendement op", vertelt Fred van de Vijfeijke. Met zijn bedrijf TEMPsolutions bouwt hij TEMPhouses. Dat zijn modulaire wooneenheden voor de zorgsector, voor starters, als sociale huurwoning en voor arbeidsmigranten."Nu de economie steeds meer aantrekt, komen er steeds meer arbeidsmigranten naar Nederland toe. Deze hebben slaapplaatsen nodig. Hoewel de regelgeving per gemeente verschilt, snappen lokale politici en provincies goed dat personeel kostbaar is en als ze willen dat de arbeidsmigranten terug komen dat men in elk geval goede huisvesting moeten bieden. Dat kan vaak het beste op het terrein van de teler of handelaar zelf. Voorheen stonden daar vaak stacaravans of oude units, maar deze voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen ten bate van het huisvesten van arbeidsmigranten", vertelt Fred.

TEMPsolutions levert de TEMPhouses compleet 'plug-and-play' op. Als de juiste voorzieningen zoals water, riolering en elektriciteit aanwezig zijn, dan is een TEMPhouse binnen een half uur bewoonbaar. Een complete TEMPhouse is voorzien van brandwerende wanden, vloeren en plafonds, een keuken, slaap- en badkamer en voldoet volledig aan het bouwbesluit tijdelijk wonen. "Buiten het standaardmodel kiezen veel bedrijven voor een kleine upgrade met bijvoorbeeld PVC-vloer of infraroodverwarming of een keuken in een bepaalde kleur", vertelt Fred. "Met een speciale constructie kunnen we desgewenst de woningen meerlaags bouwen, zodat bedrijven eenvoudig dertig tot zestig personen op hun eigen bedrijfsterrein kunnen huisvesten."De prijs voor een 'kale' tweepersoons TEMPhouse met 25 m2 oppervlakte begint volgens Fred vanaf de 18.000 euro. Verhoudingsgewijs kosten de grotere modellen niet heel veel meer. "Het mooie is dat er voor de eigenaren een verdienmodel aanzit. Zij kunnen de woningen voor een vast bedrag laten verhuren. Dat is een solide investering, waarmee de woning binnen een aantal jaren is terugverdiend. Na de eerste terugverdien jaren ontvangt de eigenaar gewoon huur en dan uiteindelijk de restwaarde nog!"

"Een TEMPhouse is licht van gewicht en staat voor stevigheid en kwaliteit. Bij een normaal gebruik gaat onze TEMPhouse zonder problemen minimaal 40 jaar mee", vervolgt Fred. "Daarbij zijn de kleinere maat woningen makkelijk verplaatsbaar. Met een stevige heftruck met brede lepels kun je een TEMPhouse al optillen."Fred kent uiteraard ook de negatieve verhalen over de excessen met arbeiders op het terrein, maar daarbij vormen TEMPhouses volgens hem juist een deel van de oplossing. "De woonomstandigheden in stacaravans of standaard units waren vaak niet ideaal. Als de migranten zich dan gingen vervelen, kon dat weleens tot excessen leiden. Maar de praktijk heeft uitgewezen dat mensen zich in een mooie, strakke, compacte en comfortabele woning zich ook huiselijker gaan gedragen. Nog niet geheel overtuigd? Ik nodig iedereen uit om onze TEMPhouse modelwoningen te komen bekijken!"

Voor meer informatie:
Fred van de Vijfeijke
TEMPsolutions
Tuinstraat 24
1654 JW Bennigbroek
0229-591309
06-23986110
info@tempsolutions.nl
www.tempsolutions.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018