Californische wormen voor biologische landbouw

Pierpaolo Pizzi is eigenaar van een bedrijf dat afvalmateriaal zoals mest omzet in een van de groenste bodemverbeteraars die kunnen worden gebruikt in de biologische landbouw. Deze 'vermicompost' komt tot stand met behulp van rode wormen uit Californië. "Tijdens een wandeling werd ik herinnerd aan een oude droom van mijn vader, die deze activiteit in de jaren tachtig wilde ontwikkelen. Helaas bleef het voor hem bij een droom, maar mijn vrouw Manuela en ik hebben besloten om ervoor te gaan."


Pierpaolo Pizzi voor compost dat is gemaakt voor wormen

Nadat Pierpaolo en Manuela zich hadden ingelezen in het onderwerp, zijn ze begonnen met een fokkerij op een stuk land op enkele kilometers van Udine. Pizzi beheert nu twee fabrieken en heeft een netwerk van partnerproducenten in Piëmonte, Lombardije, Emilia en Ligurië.

"
De vraag komt grotendeels van telers die groenten, bloemen en fruit telen met behulp van de biologische methode. "De compost, die we produceren, heeft geen geur, ruikt zelfs naar kreupelhout, heeft een hoge bemestende kracht, verbrandt de wortels niet en wordt geproduceerd zonder dierlijke exploitatie."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018