Drie uur na de oogst zijn groenten diepgevroren

Agrifood Abruzzo, dat is gevestigd in Celano bij de vlakten van Fucino, houdt is gespecialiseerd in invriezen van verse groenten. Rondom het bedrijf zijn tal van telers die samen op 14.000 hectare bijna alle soorten groenten telen die vervolgens bij Agrifood worden ingevroren. "De groenten, die hier worden geteeld, worden binnen drie uur ingevroren en dat is een groot voordeel in termen van kwaliteit," zegt directeur Gianluca Del Corvo.


Het bedrijf

"Het grote voordeel is dat ons bedrijf centraal is gelegen. De tijd tussen de oogst en de verwerking is maximaal vijf uur, liefst minder. Het gaat dus om een kort tijdsbestek. Vanwege de gunstige ligging van ons bedrijf kunnen we ook groenten halen uit andere regio's als Apulië, Lazio en Campanië," zegt president Germano Picco.


Gewassen spinazie

Tussen januari en november is er een piek wat betreft het invriezen. Dan is er veel product nodig en de consumptie is hoog. In het voorjaar is er vervolgens een rustigere fase omdat er dan weinig product voor handen is. In de zomer worden er weer veel groenten ingevroren om alvast een voorraad voor de wintermaanden op te bouwen.


Blokjes spinazie voordat deze worden ingevroren

De spinazie wordt gewassen, gekookt en er worden verschillende stappen ondernomen om anomalieën of vreemde lichamen te detecteren. Vervolgens worden er blokjes gevormd van de spinazie waarna ze worden ingevroren. Sinds 2010 worden ook losse spinazieblaadjes ingevroren.


Zak van 2,5 kilo losse spinaziebladeren

Ongeveer 30% van de diepvriesgroenten van Agrifood Abruzzo is bestemd voor de industrie en nog eens 30% voor de horeca. De rest is bestemd voor de retailers en wordt op de markt gebracht onder het merk Green Passion. Agrifood werkt nauw samen met de Marsicana Potato Producers Association, dat ook kantoor houdt in het pand. 


Wortelblokjes

Een andere groente die wordt verwerkt zijn wortelen. Na het wassen wordt de uitwendige nagelriem letterlijk "geëxplodeerd" met 12 drukatmosferen, waarna een borstelsysteem deze reinigt. Wanneer ze worden gesneden, worden de apicale delen verwijderd, maar de optische leesmachine werpt een ander onderdeel uit dat een afwijkende kleur heeft.


Sante del Corvo, directeur

"Jaarlijks verwerken we 27.000 ton groenten. Het grootste gedeelte wordt aangeleverd door telers uit Fucino, de Marche en Apulië, afhankelijk van het seizoen. De telers werken volgens nauwkeurige productievoorschriften en daardoor kunnen wij onze klanten producten van goede kwaliteit garanderen," zegt directeur Sante del Corvo.

Contact:
Agrifood Abruzzo
Stabilimento: Borgo Strada 14,
67043 Celano (AQ)
Sede: Via San Bernardino 196,
25018 Montichiari (BS)
Tel.: (+39) 030.9981530
Email: info@agrifood.it
Web: agrifood.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018