"Nieuw-Zeelandse appel wint competitie van andere appelen"

Amerikanen hebben opnieuw de Nieuw-Zeelandse Envy™-appel gekozen als hun favoriet in consumentencompetitie Munch Madness van de Amerikaanse Apple Association.

De interactieve wedstrijd in toernooivorm deed een beroep op Amerikaanse appelliefhebbers om in de maand maart uit 16 verschillende appelrassen op hun favoriet te stemmen.

Het Nieuw-Zeelandse T&G Global was goed vertegenwoordigd in de competitie met drie van haar premium appels: JAZZ™, Envy™ en Pacific Rose™. Na de stemming was het opnieuw Envy™ die de eerste plaats haalde.


"We zijn blij dat Envy™ door Amerikaanse consumenten wederom is gekozen als hun favoriete appel, gezien de Amerikaanse liefde voor alle dingen, inclusief appeltaart," zegt T&G Global's algemeen directeur hardfruit Darren Drury. "We zijn net zo opgetogen dat JAZZ™ in de halve finale is gekomen en dat onze Pacific Rose™ ook de eerdere competitierondes heeft doorstaan."

Tracy Grondine, directeur van consumentengezondheid en mediarelaties bij US Apple, zegt dat de wedstrijd nu haar derde jaar meemaakt, waarbij Envy™ de laatste twee gewonnen heeft.

"Voor de derde keer bood Munch Madness de consument een frisse en creatieve kans om meer te leren over appelen, terwijl de selectie aansluit op de 16 beste verkopende variëteiten in de VS. We feliciteren Envy™ met haar tweede opeenvolgende overwinning!"

Envy™ is een in Nieuw-Zeeland ontwikkelde variëteit, die tot stand is gekomen door middel van natuurlijke veredelingsmethoden, door Braeburn te kruisen met Royal Gala-appels. Dit werd gedaan door het Nieuw-Zeelandse Plant & Food Research.

T&G Global, nu eigenaar van het handelsmerk voor Envy™, plantte het tien jaar geleden in Nieuw-Zeeland voor het eerst. Kort daarna plantte T&G Envy™ in de VS en het bedrijf verwacht nu in 2020 alleen al meer dan twee miljoen dozen in de VS te oogsten.

"We zijn bijzonder trots op hoe goed Envy™ het doet in de VS en andere belangrijke overzeese markten zoals Thailand, China en Vietnam", voegt Darren eraan toe.

"We blijven de wereldwijde productie van deze prachtig zoete en knapperige premium-appel verhogen om de groeiende vraag bij te houden. Envy™-appelen van het nieuwe seizoen uit Nieuw-Zeeland verschijnen binnenkort in winkels in de VS, zodat meer mensen kunnen genieten van de appel."

Nieuw-Zeelanders kunnen ook uitkijken naar het proeven van de nieuwe Envy™ wanneer het later deze maand arriveert in de verse supermarkten vanuit boomgaarden in Nelson en Hawkes Bay.

Voor meer informatie:
Joanne Jalfon
T&G Global
Tel: + 64 27 201 2645
Email: joanne.jalfon@tandg.global
www.tandg.global


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018