Mega Image breidt uit in Roemenië

Spaanse DIA trekt zich terug uit China

Rusland: Lenta optimaliseert prijzen
De Russische keten Lenta gaat gebruik maken van een systeem genaamd Revionics Price Optimization. Met dit systeem moeten in 2018 de prijzen bij de supermarkten en hypermarkten van de keten worden aangepast. Lenta paste bij wijze van pilot in 2017 het Revionics-systeem al toe, wat toen een succes bleek. Met Revionics worden de prijzen aangepast op basis van data-analyses en zelflerende technologie.
Bron: markets.businessinsider.com

Filipijnen: Retailprijzen stegen in februari met 3,8%
De prijzen van retailgoederen stegen in de Filipijnse National Capital Region (NCR) in februari met 3,8%. In dezelfde periode van het vorige jaar kwam het groeipercentage nog neer op 3,5%, aldus het Filipijnse bureau voor de statistieken, PSA. De prijzen van voedingsmiddelen stegen met 0,4%, wat trager is dan de 1,4% van de maand ervoor. Volgens de PSA werden met name prijstoenames gezien bij kip, meld, vis in conserven, rijst en meel. De prijzen van andere producten als verse vis, groente en fruit namen echter af.
Bron: philstar.com

Mega Image breidt uit in Roemenië

Mega Image, een van de grootste supermarktketens van Roemenië, gaat dit jaar opnieuw in rap tempo uitbreiden. Het bedrijf investeert dit jaar volgens de lokale nieuwsbron Wall-street.ro ongeveer €50 miljoen. Mega Image wil dit jaar meer filialen openen dan de 69 locaties van vorig jaar. Er werd in 2017 een netwerk bereikt van meer dan 600 supermarkten en buurtwinkels. Ook werden in dat jaar zo'n 1.300 stafleden aangenomen, waarmee het totale werkleger van Mega Image neerkomt op meer dan 10.000. Dit jaar zullen daar zo'n 1.000 nieuwe medewerkers bijkomen.
Bron: romania-insider.com

DIA trekt zich terug uit China
De Spaanse supermarktketen Distribuidora Internacional de Alimentacion SA (DIA) is van plan om zich uit de Chinese markt terug te trekken. De Chinese vestigingen van DIA worden verkocht aan de Chinese retailer Suning Group via de dochteronderneming Nanjing Suning.com. Volgens DIA is de overeenkomst met Suning zo opgesteld dat er zonder al te veel moeite toestemming zal worden verkregen van de Chinese mededingingsautoriteit.
Bron: caixinglobal.com

UK: Morrisons plaats misvormde chilipepers in schappen
Morrisons gaat misvormde chilipepers in zijn schappen aanbieden. De keten wil voedselverspilling verminderen door AGF aan te bieden dat niet volledig beantwoordt aan de norm van hoe AGF eruit moet zien. De misvormde chilipepers zouden normaal worden weggegooid wegens afwijkingen zoals een missende steel, een kleur die niet helemaal perfect is of een kleinere maat. De misvormde chilipepers zullen goedkoper zijn dan de normale chilipepers van Morrisons. De prijzen van zowel de misvormde als de normale pepers komen per 100 gram neer op respectievelijk 61p en £1 (€0,70 en €1,14).
Bron: dailymail.co.uk

Herbruikbare boodschappentassen voor Spar in Oostenrijk
Spar werkt in Oostenrijk bij wijze van proef met herbruikbare boodschappentassen. De consument krijgt daarmee bij winkels een alternatief voor de plastic zakken, die normaal na gebruik direct worden weggegooid. De Spar Natur*pur-tas is biologisch afbreekbaar en is vervaardigd van GGO-vrije suikerriet. De tassen worden geleverd door het in Graz gevestigde bedrijf Weforyou. Volgens Spar Austria is het een stevige tas die lang mee gaat. Als de tas na verloop van tijd echter toch versleten is, kan deze worden gerecycled.
Bron: esmmagazine.com

Lidl opent IT-centrum in Bulgarije
De Duitse discountketen Lidl gaat in Bulgarije een IT-centrum openen. Onder de naam Lidl Digital IT worden de faciliteiten opgezet in de hoofdstad Sofia. Het centrum wordt gebruikt om platforms, systemen en oplossingen voor online retail te ontwikkelen. De innovaties van het centrum zullen dan worden toegepast in elk land waar Lidl actief is, aldus een persverklaring van de retailer.
Bron: seenews.com

VS: Giant lanceert programma voor gezonde voeding
Giant Food Stores is begonnen met zijn Guiding Stars-programma, waarmee consumenten makkelijker producten kunnen vinden de best mogelijke voedingswaardes hebben. Het programma draait om een systeem dat met stersymbolen aangeeft hoe gezond bepaalde producten zijn. De meer dan 9.000 producten van het assortiment van Giant wordt op deze manier gewaardeerd met een aantal sterren die het predicaat "goed", "beter" of "best" weergeven. Volgens de voedingsdeskundige van Giant, Sarah Glunz, is Giant erop gericht om het voor consumenten makkelijker te maken om voor gezonde opties te kiezen. "Guiding Stars is zowel voor onze schappen als online een perfect middel hiervoor," aldus Glunz.
Bron: cumberlink.com

VS: Winn-Dixie breidt thuisbezorging uit in Alabama en Florida

Winn-Dixie begint met thuisbezorging in 13 stadsgebieden in Florida en 3 regio's in Alabama. Winn-Dixie werkt hierbij samen met de thuisbezorgdienst Shipt. Meer dan 6 miljoen huishoudens in de omgeving van Daytona Beach, Fort Myers, Gainesville, Jacksonville, Naples, Orlando, Sarasota, South Florida, Space Coast, St. Augustine, Tallahassee, Tampa en Treasure Coast in Florida kunnen nu hun boodschappen thuis laten bezorgen. Dat geldt ook voor zo'n 450.000 huishoudens in Birmingham, Montgomery en Tuscaloosa in Alabama.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Island Pacific sluit zes winkels
Island Pacific, een onafhankelijke supermarktketen die zich richt op de Filipijnse gemeenschap, gaat in Californië zes winkel sluiten om de bedrijfsvoering efficiënter te maken. De winkels die worden gesloten bevinden zich in National City, San Jose, American Canyon, Rancho Cucamonga, Chula Vista, en Los Angeles. De overige 17 filialen zullen actief blijven. Island Pacific opende zijn eerste locatie in 2000 in Panorama City te Californië. De keten stelde zich als doel om de Filipijnse keuken te promoten en om producten te leveren aan de Filipijnse gemeenschap in de VS. In 2016 breidde de keten uit buiten Californië door vestigingen te openen in Las Vegas en Seattle.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018