Online supermarktsector verdubbelt tot $334 miljard

Opnieuw minder omzet in Duitse retailsector

Oostenrijk: Spar lanceert nieuwe afdeling voor gezonde voeding
De Oostenrijkse tak van Spar heeft een nieuwe afdeling geïntroduceerd, die geheel gewijd is aan gezonde voeding en andere gezondheidsproducten. De nieuwe afdelingen zijn te vinden in Interspar-hypermarkten, die over heel Oostenrijk verspreid zijn. Volgens Spar draait het nieuwe assortiment om functionele producten en zogeheten superfoods voor consumenten die graag fit willen blijven.
Bron: esmmagazine.com

Wederom minder omzet in Duitse retailsector
De omzet van de Duitse retailsector is in februari voor de derde maand op rij afgenomen, aldus het Duitse bureau voor de statistieken, Destatis. De retailomzet daalde in februari maand op maand met 0,7%. Dat was meer dan de afname van 0,3% die in januari werd waargenomen. Analisten gingen juist uit van een toename in omzet van 0,8%. De omzet van zowel voedingsmiddelen, drank en tabak als van non-food-producten steeg in februari jaar op jaar met 1,2%.
Bron: markets.businessinsider.com

China: Hema Fresh introduceert thuisbezorging

De supermarktketen Hema Fresh van Alibaba heeft bij zijn 25 vestigingen in Beijing en Sjanghai een dienst voor thuisbezorging gelanceerd. Consumenten die zich in een straal van drie kilometer bij een Hema Fresh-filiaal bevinden kunnen via de Hema-app binnen dertig minuten hun bestelling laten bezorgen. De service is ook voor handen in het tijdsbestek tussen 10 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends. Het assortiment voor thuisbezorging omvat het grootste deel van het normale Hema Fresh-assortiment, met uitzondering van bepaalde versproducten. Een van de belangrijkste kenmerken van Hema zijn voorgekookte maaltijden, die nu tot 1 uur 's avonds aan huis kunnen worden bezorgd.
Bron: retailanalysis.igd.com
 
Albert Heijn vertelt klanten via app hoe ze moeten lopen

Vanaf mei kunnen consumenten in een Albert Heijn-filiaal in Hoofddorp gebruik maken van een speciale app, die ze vertelt hoe ze in de winkel moeten lopen. De app wijst aan waar de boodschappen van de consumenten zich bevinden en geeft vervolgens een handige route aan om de winkel te doorkruisen. De app is ontwikkeld in samenwerking met Philips en Aisle411. De oudere app Appie liet consumenten al hun boodschappenlijst in de vorm van een route sorteren. De nieuwe app werkt echter effectief als een soort Google maps, zodat het niet meer nodig is om aan stafleden te vragen waar bepaalde producten staan.
Bron: retaildetail.eu

Online supermarktsector verdubbelt tot $334 miljard
Een nieuw rapport van Forrester Research stelt als prognose dat de omzet van de wereldwijde online supermarktsector in de komende vijf jaar gaat verdubbelen naar $334 miljard (€272,1 miljard). Vorig jaar had deze sector nog een waarde van $150 miljard (122,2 miljard). Volgens het verslag is de online supermarktsector inmiddels volwassen geworden in Zuid-Korea, China, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Markten als de VS en Duitsland lopen nog achter, maar staan volgens Forrester Research op het punt om in de komende jaren een kritieke massa bereiken.
Source: mediapost.com
 
België: Colruyt breidt halal-assortiment uit
De Belgische retailgroep Colruyt gaat zijn assortiment van halal-producten uitbreiden, zodat de keten aantrekkelijker wordt voor consumenten met een moslimachtergrond. Er worden zo'n 40 nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd, die specifiek gericht zijn op de behoeftes van de moslimgemeenschap in België. De producten worden volgens Colruyt dit jaar in de schappen van zo'n 40 vestigingen geïntroduceerd, die voornamelijk te vinden zijn in stadsgebieden.
Bron: esmmagazine.com

China: Alibaba neemt Ele.me over

De Chinese e-commercegigant Alibaba gaat de startup Ele.me volledig overnemen. Alibaba wil gebruik maken van de mogelijkheden van Ele.me om zijn activiteiten op het gebied van offline retail meer uit te diepen. In februari begon Alibaba met het benaderen van de aandeelhouders van Ele.me voor een mogelijke overname. Er werd daarbij uitgegaan van een waarde van $9,5 miljard (€7,7 miljard) voor de in Sjanghai gevestigde startup, hoewel er verder geen financiële details over de overname bekend zijn gemaakt. In 2016 investeerde Alibaba al $1,25 miljard (€1,02 miljard) in de startup in samenwerking met de partner Ant Financial, dat nu 43% van Ele.me in handen heeft.
Bron: forbes.com

VS: Times Supermarkets stelt nieuwe directeur aan
Het in Honolulu gevestigde bedrijf QSI Inc., dat verantwoordelijk is voor de Hawaïaanse keten Times Supermarkets, heeft Christopher Borden benoemd tot de nieuwe directeur van het bedrijf. Borden wordt in eerste instantie verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering en voor de uitbreiding van de supermarktketen. Borden was eerder bij QSI actief als marketing-directeur.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Target opent drie nieuwe vestigingen in New York
Target heeft drie New Yorkse buurten uitgekozen als de locaties voor nieuwe buurtwinkels. De buurtwinkels moeten jongere consumenten aantrekken en de keten beter profileren in stadsgebieden. Target verwacht met het einde van 2019 in totaal 130 kleine winkels in de VS in bedrijf te hebben. Er zijn in New York al buurtwinkels actief in de wijk Tribeca en op Herald Square. Ook heeft Target een grotere winkel in Harlem. De drie wijken waar de nieuwe buurtwinkels worden geopend zijn Upper East Side, Staten Island en Astoria, Queens.
Bron: cnbc.com

Walmart begint internationale betaalservice
Walmart werkt samen met MoneyGram International aan de ontwikkeling van een internationale betaalservice onder de naam Walmart2World. Vier jaar geleden richtte het bedrijf al een soortgelijk systeem op onder de naam Walmart2Walmart, dat echter uitsluitend bedoeld was voor de Amerikaanse markt. Met Walmart2World kan tegen lagere kosten geld worden overgeschreven. "We vinden dat het overschrijven van geld hetzelfde moet kosten, ongeacht waar op de wereld het geld heen gaat. Daarom hebben we een nieuwe overschrijvingsservice opgesteld, waarmee aan de hand van een consistent laag tarief geld naar 200 verschillende landen kan worden gestuurd," aldus onderdirecteur Kirsty Ward.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018