Wat zijn de vereisten voor biologische avocado?

"Om avocado's te kunnen exporteren naar de VS, moeten de telers van Michoacán, Mexico, beschikken over een biologische certificering". Dat zegt José Luis Tungüi Olivo, algemeen directeur van Frhomimex (Biologische Groenten en Fruit in Michoacán). Het bedrijf is vooral bekend van het merk "Don Aguacato".Er staat ook een link naar een recent geposte blog op de website van het bedrijf: Wat zijn de vereisten voor het exporteren van biologische avocado?

Biologische avocado heeft, net als andere soorten biologische groenten en fruit, een aantal onderscheidende kenmerken. Hoewel die kenmerken kunnen verschillen, afhankelijk van de bestemming, gelden veel ervan ook algemeen, zoals het hebben van een biologische certificering.

Gedurende een overgangsperiode van 2 tot 3 jaar moet voldaan worden aan de regels van biologische teelt, waarin geen conventionele producten gebruikt mogen worden voordat de certificering is toegekend. Tijdens deze periode en na de certificering moeten er verschillende activiteiten uitgevoerd worden, zoals het selecteren van zaad, het behoud van de vruchtbaarheid van de grond, het recyclen van organisch materiaal, het beheren van het water en het controleren van plagen en ziektes.

Bovendien moet voldaan worden aan verschillende criteria met betrekking tot het gebruik van biologische mest en investeringen voor de bestrijding van plagen en ziektes. In de biologische teelt wordt namelijk zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de hulpbronnen en de biologische activiteit van de bodem, terwijl het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen zoveel mogelijk beperkt wordt. Het gebruik van meststoffen en beschermingsmiddelen wordt ook vermeden. Op die manier wordt zowel het milieu als de gezondheid van de mens beschermd.


Om de complete blog te lezen, klik hier.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018