Het Gariguette aardbeienseizoen is weer begonnen

Het vroege aardbeienras Gariguette, dat zeer populair is onder consumenten vanwege zijn uitzonderlijke smaak, is weer verkrijgbaar. Na de start van het seizoen in februari nam de aanvoer van Gariguette aardbeien in maart toe. De piekproductie duurt van begin april tot half mei en in deze periode zullen er naar verwachting wel 10 ton aardbeien per dag naar de veiling gaan. 


Eric Salaun, Gariguette teler in de regio Côtes d'Armor (foto: JM Labat)

De Gariguette aardbeien van Prince de Bretagne's Gariguettes worden bedekt in hangende goten geteeld, met de hand geplukt en door de teler direct in de eindverpakking verpakt. Voor het behoud van de kwaliteit van dit delicate fruit en om een versheidsgarantie van 12 tot 24 uur te kunnen geven, worden de aardbeien op de ochtend van de pluk al geveild, waarna ze nog dezelfde dag naar hun eindbestemming in Frankrijk of het buitenland worden verladen. Dankzij dit dagelijks terugkerende technische en logistieke hoogstandje is de kwaliteit en versheid van de aardbeien gegarandeerd. 


Met de hand plukken

De eerste keus Gariguette aardbeien zullen in grote verpakkingen van 1,8 en 2 kilo leverbaar blijven, waarbij de aardbeien met hun punten naar boven liggen. Deze manier van presenteren werd vorig jaar geïntroduceerd en werd zeer gewaardeerd. Daarom zal deze ook toegepast worden bij twee nieuwe verpakkingen: een houten kist van 30 x 25 van 1 kilo en een houten kist van 30 x 20 van 800 gram. 


 
Een kistje premium Gariguette aardbeien (1,8 kilo)

De aardbeien van Prince de Bretagne zullen ook in consumentenverpakkingen van 250 gram worden verkocht in een praktisch open doosje, het ideale formaat voor de snelle afzet!
Prince de Bretagne is al sinds 1970 het collectieve merk van AGF-telers uit Noord-Bretagne. Deze telers zijn georganiseerd in zes Bretonse coöperaties die onderdeel zijn van de associatie Cerafel, die garant staat voor het merk, de naleving van standaarden, het vermarkten van de producten en het opzetten van gezamenlijke middelen voor onderzoek. 

Deze 2.000 telers, in het gebied van Conquet tot Saint-Malo, telen 147 verschillende soorten groenten en fruit die op de Europese markt worden verkocht. Prince de Bretagne vertrouwt op een solide, authentieke en duurzame organisatie om jaarrond producten van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren, die voldoen aan dezelfde basiswaarden: kwaliteit, innovatie, voedselveiligheid, duurzaamheid, verantwoordelijkheid en exclusief uit Bretagne afkomstig zijn.

Voor meer informatie:
Prince de Bretagne


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018