Rusland verwacht 14% grotere fruitoogst

Rusland verwacht dit jaar 14% meer zachtfruit en hardfruit te oogsten dan vorig jaar. Dat blijkt uit een verwachting van het Ministerie van Landbouw. Volgens het rapport is deze groei mogelijk dankzij de nieuwe aanplant van boomgaarden drie tot vijf jaar geleden. Volgens experts zal het echter niet eenvoudig zijn om de grotere volumes te halen. Sommige van de oude boomgaarden, met een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar, brengen langzaamaan minder op.

Dit jaar verwachten telers 3,3 miljoen ton fruit te oogsten. Dat is 13,8% meer dan vorig jaar. Het weer kan nog wel van invloed zijn op de oogst. Vorig jaar had het volume hoger kunnen uitvallen, maar door de vorst vroeg in het seizoen werd de oogst beperkt.

Rusland is nog niet zelfvoorzienend in fruit. In 2017 produceerde het land 36% van de vraag ondanks de fondsen, die de regering beschikbaar stelde voor de uitbreiding van het areaal. Dankzij de staatssteun is gemiddeld elk jaar 10.500 hectare zachtfruit aangeplant. Voor 2017 staat dat cijfer op 15.200 hectare. Voor dit jaar wordt een aanplant van 11.300 hectare verwacht.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018