Village Farms boekt winst over 2017 en breidt cannabisteelt uit

Village Farms maakte de resultaten over 2017 bekend. De omzet steeg met 2% naar 158,4 miljoen dollar (2016: 155,5 mln dollar). Het netto-inkomen kwam uit op 3,8 miljoen dollar tegen een nettoverlies van 2 miljoen dollar in het voorgaande jaar. Het EBITDA daalde met 22% naar 7,4 miljoen dollar (2016: 9,4 mln dollar).

Met het nieuwe tomatenras Lorabella Blossom wist Village Farms de Produce Business Innovation Award tijdens de New York Produce Show binnen te halen. Ook wist het ras een plekje te veroveren tussen de drie finalisten van de Gateway Innovation Award van Viva Fresh Expo.Pure Sunfarms kreeg een licentie van Health Canada voor de teelt van wiet op iets meer dan een hectare in Delta 3 kas in Delta, British Columbia. Naar verwachting zal er 75.000 kilo wiet per jaar geoogst worden als de kas in volle productie is. Nadat de licentie was uitgegeven, zijn direct de eerste planten naar de kas getransporteerd. De verkooplicentie is nog in behandeling. Ongeveer een kwart van het areaal is klaar om de cannabis te telen, het resterende areaal wordt omgeschakeld naar de wietteelt. Dankzij belichting moet ook in de wintermaanden het oogsten mogelijk zijn. Voor 2019 is de verwachte productie naar boven bijgesteld van 35.000 kilo naar 40.000 kilo gedroogde cannabis.

"Sinds de aankondiging afgelopen juni dat we in de Canadese cannabisteelt stapten, heeft de Joint Venture Sunfarms alle facetten van het plan uitgevoerd," aldus CEO Michael DeGiglio. Daaronder valt onder andere het verkrijgen van de licenties voor de teelt. "Met het voordeel van de dertig jaar ervaring van Village Farms als grootschalige kasteler heeft Sunfarms de unieke positie om een leidende partij te zijn in de productie van kwaliteit cannabis voor groothandelaren, distributeurs en private en publieke retailers in Canada en internationaal."Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018