Peru organiseert eerste Avocado Festival

De avocado ontwikkelt zich tot een van de meest wijdverspreide gewassen in Peru. Daarom wordt op 12 en 13 april het eerste Avocado Festival gehouden, in Huamanpali, in de provincie Chincha. Hier zullen telers en verkopers vanuit het hele land bij elkaar komen.


De avocadoteelt in Peru neemt in grote mate toe, vooral in Huamanpali, een gebied waar voorheen katoen geteeld werd. Vanwege de lage rendabiliteit van katoen besloot men om over te gaan op een ander gewas. Een vereniging van telers werd gevormd.

In de afgelopen jaren heeft de avocadoteelt in de provincie Chincha een omvang van 3.080 hectare bereikt. De regio beschikt over goede watervoorzieningen en geschikte grond. Er zijn veel verpakkings- en verwerkingsfabrieken die zich bezighouden met de export van het product.
De verwachtingen voor het Peruaanse avocadoseizoen van 2018 zijn positief. Er wordt een groei verwacht ten opzichte van het vorige seizoen, toen de teelt werden aangetast door het natuurverschijnsel El Niño. Momenteel ligt de opbrengst tussen de 18 en 25 ton per hectare. De prijs van de Hass avocado begon met 1,80 dollar (1,47 euro) per kilo.


Het Avocado Festival
Het festival wordt georganiseerd door de regionale overheid van
Ica, het Agrarisch Agentschap van Chincha, de gemeente van Alto Laran en de Vereniging van Avocadotelers. Er zullen verschillende activiteiten plaatsvinden, zoals tentoonstellingen, verkoop van het product, bereiding van gerechten met avocado, etc. Ook zullen er producten getoond worden die op basis van avocado gemaakt worden, zoals avocadohoning, oliën en shampoos.

Geïnteresseerden kunnen zich op 12 april vanaf 9 uur bij de ingang inschrijven.

Voor meer informatie: jorgeramosdelacruz@hotmail.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018