Del Monte positief over Amerikaans blauwe bessenseizoen

Del Monte Fresh Noord-Amerika is optimistisch over het binnenlandse blauwebessenseizoen dat in maart is begonnen en tot september zal duren. Het seizoen vangt in de zuidelijke en oostelijke staten aan en verplaatst zich vervolgens naar Californië en tot slot naar British Columbia. 

Het importseizoen uit Chili werd afgesloten met grotere volumes dan voorgaande jaren en hierdoor kan Del Monte blijven beantwoorden aan de groeiende belangstelling van haar retail- en foodserviceklanten. 

"De vraag naar verse blauwe bessen is de laatste tien jaar gestaag gegroeid in de Verenigde Staten. De consumptie per hoofd van de bevolking is verdrievoudigd ten opzichte van 2005 en bedraagt 680 gram," vertelt Dennis Christou. "Del Monte is al ruim 25 jaar lang een belangrijke speler op het gebied van de teelt en export van premium blauwe bessen in Chili en we blijven onze productie uitbreiden om aan deze groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Een groot voordeel is dat we onze Del Monte Fresh Cut-tak hebben die deze producten ook ondersteunt."

In Mexico begint het blauwebessenseizoen in het vroege najaar. 

Voor meer informatie: 
Gabriela Reyes
Del Monte Fresh Produce N.A., Inc.
Tel: +1 (305) 520-8400 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018