Slovenië recordomzet voor Spar

Bulgarije: Kaufland herintroduceert K-Exquisit
Kaufland heeft in het midden van maart bij vestigingen in Bulgarije meer dan 50 producten van zijn K-Exquisit-huismerk opnieuw geïntroduceerd. De huismerkproducten waren onderdeel van een tijdelijk assortiment, dat twee weken lang werd aangeboden. Kaufland probeert zijn aanbod fris te houden door tijdelijke assortimenten aan te bieden in landen waar de retailer op kleinere schaal actief is, zoals in Bulgarije. Op deze manier kan de keten zijn merk opbouwen en de consument beter bewust maken van het huismerkassortiment.
Bron: retailanalysis.igd.com

Frankrijk: Auchan gebruikt AI-technologie voor promoties
Auchan werkt samen met het IT-bedrijf UntieNots aan promotieacties waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI). Hierdoor kunnen de promotieacties persoonlijker worden gemaakt en kunnen ze steeds meer worden verbeterd. Eerder werd de technologie achter de promotieacties met succes toegepast in een proeftijd in 2017. Zo'n 150.000 consumenten met een Woah-klantenkaart maakten toen kennis met promotieacties op basis van de AI-technologie.
Bron: retailanalysis.igd.com

Indonesië: Ramayana sluit supermarkten

De Indonesische retailketen Ramayana Lestari Sentosa overweegt om in 2018 een aantal vestigingen te sluiten. Secretaris Setyadi Surya gaf aan dat het bedrijf in het afgelopen jaar met succes kosten heeft weten te verminderen door 16 vestigingen te sluiten waar sprake was van een tegenvallende omzet. In 2015 en 2016 had de retailer te maken met verliezen van respectievelijk Rp80 miljard en Rp71 miljard (€4,7 miljoen en €4,2 miljoen). Na de winkelsluitingen nam dit verlies af tot Rp25,8 miljard (€1,5 miljoen).
Bron: en.tempo.co

Slovenië: recordomzet voor Spar
Spar heeft vorig jaar in Slovenië zijn grootste toename in bruto omzet van de afgelopen tien jaar meegemaakt. De omzet kwam neer op €776 miljoen, oftewel iets minder dan 4% ten opzichte van 2016. Ook kreeg Spar in Slovenië een marktaandeel van ongeveer 22%, waarmee de keten de tweede grootste van Slovenië is geworden. Spar is in Slovenië in handen van het in Salzburg gevestigde SES Spar European Shopping Centers.
Bron: total-slovenia-news.com

India: BigBasket heeft jaaromzet van Rs 11,8 miljard
De groothandelstak van de Indiase online supermarkt Bigbasket heeft in 2017 zijn omzet weten te verdubbelen tot Rs 11,8 miljard (€146,5 miljoen). Het jaar daarvoor werd nog een omzet behaald van Rs5,6 miljard (€70,1 miljoen). BigBasket bestaat uit twee verschillende afdelingen, die onafhankelijk van elkaar actief zijn. Supermarket Grocery Supplies is het groothandelsdeel van BigBasket, dat onder andere aan de andere afdeling van BigBasket levert. Deze andere afdeling is onder de naam Innovative Retail verantwoordelijk voor de online supermarkt van BigBasket. Zodoende loopt de omzet van het groothandelssegment van BigBasket nagenoeg synchroon met de online retail van het bedrijf. De omzet van Innovative Retail was eveneens jaar op jaar verdubbeld van Rs5,3 miljard tot Rs10,9 miljard (van €65,6 miljoen tot €135,8 miljoen).
Bron: economictimes.indiatimes.com

India: Grofers werkt met E-riksja's
Aan de hand van Rs4 miljard (€5,0 miljoen) aan financiering gaat de Indiase online supermarkt-startup thuisbezorging aanbieden aan de hand van E-riksja's. Op deze manier worden de bezorgkosten met 25% verminderd. Het bedrijf wil in de komende maanden zo'n 50 E-riksja's in de omgeving van Delhi in bedrijf hebben. Naast dat de bezorgkosten worden verminderd, zorgt het grotere aantal vervoersmiddelen ervoor dat het toenemende aantal bestellingen tegemoet kan worden gekomen.
Bron: mybigplunge.com

Bescheiden omzetgroei in februari voor Japanse retailsector
De retailomzet van Japan nam in februari iets toe, nadat deze in de maand ervoor juist scherp was afgenomen. De toename kwam voornamelijk omdat de prijzen zijn toegenomen, wat met name te zien is bij brandstof en groente. De retailomzet steeg maand op maand met 0,4% in februari, terwijl deze in januari met 1,6% afnam. Er werd voor februari een omzettoename geraamd van 0,6%. Jaar op jaar nam de omzet toe met 1,6%, terwijl door analisten was uitgegaan van 1,7%. De omzet bij warenhuizen en supermarkten steeg met 0,6%, waarbij prognoses aanvankelijk wezen op 0,9%.
Bron: bloomberg.com

Zuid-Afrika: betaalapp van FNB beschikbaar voor Spar
Consumenten in Zuid-Afrika kunnen nu bij Spar gebruik maken van de betaalapp eWallet van de Zuid-Afrikaanse bank FNB. Het systeem maakt gebruik van de smartphone om bij de kassa te betalen. Ook kan er op deze manier bij Spar-vestigingen geld worden opgenomen. De dienst is beschikbaar bij 1.300 Spar-vestigingen die aan het initiatief van FNB deelnemen.
Bron: businesstech.co.za
 
Shinsegae opent vestigingen in de VS
de Zuid-Koreaanse supermarktketen Shinsegae gaat vestigingen openen in de VS. Volgens onderdirecteur Chung Yong-jin gaan de eerste locaties in mei volgend jaar van start. Ook wil het bedrijf faciliteiten opbouwen om de online activiteiten van Shinsegae te ondersteunen. "We willen in mei van volgend jaar een PK Market-vestiging in de VS openen," zei Chung tegen journalisten tijdens een evenement in Seoul. "We staan op het punt om Aziatische producten aan te bieden, die aantrekkelijk zijn voor Amerikaanse consumenten." 
Bron: koreatimes.co.kr

VS: Sprouts Farmers Market sluit nieuwe lening af
Sprouts Farmers Market, Inc. heeft een nieuwe overeenkomst voor een kredietvoorziening afgesloten. Het bedrijf verkrijgt hiermee zo'n $700 miljoen (€568,1 miljoen). Op het moment dat de lening werd afgesloten had het bedrijf een uitstaande schuld van $368 miljoen (€298,7 miljoen), gekoppeld met $27 miljoen (€21,9 miljoen) aan kredietbrieven. Met de nieuwe kredietvoorziening blijft nog eens $305 miljoen (€247,5 miljoen) beschikbaar. Onder de overeenkomst is afgesproken dat 70% van de uitstaande schuld vast blijft staan in verband met vaste swaprente, die in december 2017 werd bepaald. Volgens chief financial officer Brad Lukow wordt de overeenkomst gebruikt om meer financiële flexibiliteit te verkrijgen.
Bron: globenewswire.com

Walmart gaat voor minder uitstoot zorgen in China
Walmart heeft beloofd om de uitstoot van koolstofdioxide in China met 50 miljoen ton te verminderen. China is op dit moment het enige land waar Walmart een soortgelijke belofte heeft gedaan. Volgens Walmart komt de vermindering in uitstoot van koolstofdioxide overeen met het jaarlijks energieverbruik van 40 miljoen Chinese huishoudens.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018