Exportprijzen Chinees gember stijgen 30-40%

"De exportprijs van verse gember was in maart jaar op jaar toegenomen met 30% tot 40%. Dit kwam voornamelijk door schommelingen in de wisselkoers en door speculatief gedrag van handelaren. De gembersector is op dit moment nog steeds bezig met het inzaaien voor het volgende seizoen. Men zal moeten wachten tot november tot de nieuwe gember kan worden geoogst," aldus de manager van Zhenzhou Youan Food Co., Ltd.

"De gemberexport kwam neer op 440.900 ton. Dat is een afname van 15,4% ten opzichte van de 521.300 ton van 2016. In elk teeltgebied voor gember wordt verwacht dat het areaal in 2018 wordt uitgebreid. De totale uitbreiding wordt geraamd op 10%. Naar schatting zullen gembertelers in totaal zo'n 1.685.200 ton aan gemberzaden gebruiken. Jaar op jaar is dat een toename van 153.200 ton."

Plantage voor teelt op water van biologische gember van Shenzhou Ginger Cellar Agricultural Group and Agricultural Technology Co., Ltd.

"Gezoete gember is een smakelijke variant van verse gember dat in China zijn weg heeft gevonden naar de snack-categorie. Het is al jaren een traditionele snack in China. De oorsprong van gezoete gember ligt bij geautomatiseerde kassen van Shenzhou Ginger Cellar Agricultural Group and Agricultural Technology Co., Ltd, waar teelt op water plaatsvindt. Dankzij drie nationale patenten wordt de productie van gezoete gember gegarandeerd, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen. Het merk "Lu Pai" is bekend komen te staan als gember met een unieke smaak en als een reeks producten die op veilige wijze vanuit gember zijn ontwikkeld."


Biologische verse gember

"Ons bedrijf heeft voor 33 hectare aan kassen, waar door middel van teelt op water biologische gember wordt geproduceerd. Onze kassen bevinden zich in het Xiashan-district in de stad Weifang. Deze regio is in de provincie Shandong het enige teeltgebied dat is gecertificeerd om gember als biologische product te demonstreren. We maken gebruik van kassen omdat gemberteelt in volle grond erg kwetsbaar is voor plantenziektes en ongedierte. Gembertelers moeten vaak gebruik maken van grote hoeveelheden aan gewasbeschermingsmiddelen, omdat ze de technologie niet hebben om plantenziektes te genezen of om ongedierte te voorkomen. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen brengt echter ernstige risico's voor de voedselveiligheid met zich mee. Met teeltkassen kunnen we de temperatuur effectief aanpassen en kunnen we het seizoen voor de teelt van verse gember verlengen. Hierdoor kunnen we het volume en de kwaliteit van onze gember verbeteren."
"Het gehalte aan spoorelementen ligt bij biologische gember zo'n 4 tot 22 keer zo hoger dan bij conventionele gember. Ook zijn de smaak en het aroma sterker. In vergelijking met conventionele gember is de prijs van biologische gember zo'n vijf tot zes keer zo hoog. Biologische gember werd positief op de markt ontvangen. Hoewel er veel areaal in China voor de gemberteelt is, is het aantal hectares voor biologische gember in teeltkassen erg beperkt. Dit komt voornamelijk omdat de kosten voor het aanleggen van een teeltkas voor gember relatief hoog zijn."


Gezoete gember

"We produceren zowel gezoete gember als traditionele verse gember. Onze gezoete gember is erg populair als snack en als geneesmiddel. Dit geldt ook voor het buitenland. Het aantal consumenten dat gezoete gember koopt verschuift steeds meer van mensen van middelbare leeftijd en bejaarden naar jongeren."
"Op dit moment wordt 70% van onze producten vermarkt via supermarkten en groothandelaren in grote en middelgrote Chinese steden, zoals Beijing, Sjanghai, Shenzhen en Guangzhou. De overige 30% wordt via de haven van Qingdao geëxporteerd naar Nederland, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Ook sturen we gember naar landen in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Oost-Azië. Het exportvolume is op dit moment stabiel. De exportprijs is zoals ik eerder aangaf in vergelijking met vorig jaar toegenomen."

Company name: Shandong Shenzhou Youan Food Co.,Ltd
Company website: www.shenzhouyouanfood.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018