Bestemmingen: VS en Australië

India verwacht toename mango-export

India verwacht een toename van 40 procent van de mango-export naar de VS tijdens het huidige seizoen. De export begint waarschijnlijk vanaf de tweede helft van april. Om aan alle eisen te voldoen, is het verplicht om mango's te bestralen alvorens ze vervolgens naar landen zoals de VS en Australië te exporteren.

Het bestralingsproces vindt plaats op drie locaties: op het Lasalgaon-bestralingscentrum van Bhabha Atomic Research Center in Nashik, op het Vashi Irradiation Center van Maharashtra State Agriculture Marketing Board in Mumbai en het Bengaluru bestralingscentrum.

Bijna 90 procent van de bestraling van mango's voor export naar de VS en Australië vindt plaats in de Lasalgaon- en Mumbai-bestralingscentra. Vorig jaar heeft het land 1165 ton mango's geëxporteerd die waren bestraald in de centra Lasalgaon en Mumbai.
"Dit jaar verwachten we bijna 40 procent méér mango-export naar beide landen, wat betekent dat we dit seizoen een volume verwachten van 1.500 ton naar die twee overzeese landen," vertelde een bron aan timesofindia.indiatimes.com.

"We verwachten half april een quarantaine-inspecteur uit de VS voor inspectie tijdens het exportseizoen. De mango-export naar de VS begint ongeveer twee tot drie dagen nadat deze persoon hier inspectiewerkzaamheden begint," aldus een functionaris van de Lasalgaon-faciliteit.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018