Haven Rotterdam start met aanleg Container Exchange Route

De havenautoriteiten van de Rotterdamse haven zijn begonnen met de aanleg van de infrastructuur voor de Container Exchange Route (CER). De CER koppelt de diepzee containerterminal, depots, treinterminals en distributiebedrijven op de Maasvlakte. Het doel van het project is de uitwisselingskosten tussen de verschillende bedrijven verlagen en een verbetering in de connectie met het Europese achterland.

Ronald Paul, Chief Operating Officer bij de havenautoriteit: "De CER biedt de mogelijkheid om containerstromen te bundelen, wat betekent dat trein, binnenvaart en feederschepen niet langer naar de verschillende terminal moeten. Met de CER introduceert de haven een compleet niet en geavanceerd systeem. De CER zal de connecties tussen de containerterminals op de Maasvlakte verbeteren en daarmee de congestie verlagen, dat resulteert in een kostenverlaging en verdere verbetering van de concurrentiepositie van de haven als container hub."

Het totale project vraagt een investering van 175 miljoen euro en bestaat uit de aanleg van infrastructuur en terminalsystemen, de bouw van IT-systemen en logistieke overeenkomsten.

De haven heeft het consortium KWS Infra BV en Van Hattum en Blankevoort BV opdracht gegeven de weg rond het industriepark aan te leggen. De aanleg van het project start dit jaar. Naar verwachting wordt de CER in 2020 opgeleverd.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018