VK loopt voor op Frankrijk en Duitsland met online supermarkten

Lidl houdt winkeltijden voor autisten

VK loopt voor op Frankrijk en Duitsland met online supermarkten
Ongeveer 53% van alle Britse consumenten doet op zijn minst een deel van zijn boodschappen online. In Frankrijk is dat 40% en in Duitsland slechts 32%. Dit blijkt uit statistieken aan de hand van een onderzoek door RichRelevance. Het onderzoek laat echter ook zien dat er een groot verschil is tussen wat Britse consumenten online willen vinden en wat er daadwerkelijk online wordt aangeboden. Ondanks dat het merendeel van de consumenten online boodschappen wil doen, hebben supermarktketens hier nog steeds niet ten volle gebruik van gemaakt.
Bron: netimperative.com

Griekenland: Metro AEBE doet proef met buurtwinkels

Metro AEBE gaat dit jaar een nieuw concept voor buurtwinkels uitproberen. Normaal werkt Metro AEBE met grote winkelformats. Als het nieuwe concept succesvol blijkt, wordt dit breder ingezet. Het bedrijf gaat in 2018 €45 miljoen investeren in de Griekse markt, wat iets meer is dan vorig jaar. Er wordt daarbij gefocust op winkeluitbreidingen en renovaties.
Bron: retailanalysis.igd.com

Ierland: Lidl houdt winkeltijden voor autisten
Lidl gaat in zijn Iers netwerk van 194 winkels avonden organiseren, waarin bewust zo min mogelijk lawaai wordt gemaakt. Het doel hiervan is om klanten met een vorm van autisme tegemoet te komen. Vorig jaar werd met succes een pilot gehouden onder de noemer Autism Aware Quiet Evenings. Hier kwamen veel positieve reacties op, met als gevolg dat Lidl op 2 april, op Wereld Autisme Dag, het idee doorvoert naar zijn gehele netwerk. In mei zal naar verwachting elke vestiging een tijdslot met rustige winkelavonden hebben. De winkels worden aangepast, zodat ze tijdens de avonden zo weinig mogelijk prikkels geven. Deze aanpassingen zullen vanaf 2 april elke dinsdag tussen 6 en 8 uur 's avonds van kracht zijn.
Bron: tv3.ie

VK: Top 50 Indie installeert besteltechnologie bij Spar
Het Britse bedrijf Top 50 Indie M&L Richardson & Sons heeft voor de Spar-groothandelaar James Hall & Co faciliteiten opgebouwd, waarmee het Centralised Store Replenishment (CSR)-systeem kan worden toegepast. M&L Richardson heeft zeven Spar-vestigingen in de regio van Cumbria. Een van deze vestigingen betreft een pompstation, dat als vijftigste onafhankelijke vestiging opn het CSR-systeem wordt aangesloten. Het totale aantal aan Spar-locaties dat op CSR is aangesloten komt daarmee op 200, wat een aantal is dat zowel uit onafhankelijke retailers bestaat, als uit winkels die direct onder beheer van Spar vallen. Het CSR-systeem maakt gebruik van actuele informatie omtrent de voorraad en de omzet van winkels die hierop zijn aangesloten. Aan de hand hiervan worden bestellingen voor de winkels geautomatiseerd. Op deze manier wordt de beschikbaarheid per product gemaximaliseerd, maar wordt ook ervoor gezorgd dat er zo min mogelijk producten op voorraad blijven liggen.
Bron: forecourttrader.co.uk

VS: Weis Markets breidt online diensten uit
De in Sunbury gevestigde keten Weis Markets gaat zijn online dienst Weis 2 Go uitbreiden. De bezorg- en afhaaldienst gaat beschikbaar zijn bij 25 nieuwe locaties, waaronder een aantal in Pennsylvania. Daarmee komt het totale aantal vestigingen met online mogelijkheden op 81. "We hebben onze Weis 2 Go-diensten verbeterd en uitgebreid. We hebben nu een naadloos verloop in winkelervaring door middel van de mobiele Weis-app en onze site op weismarkets.com," aldus Weis-COO Kurt Schertle in een persverklaring.
Bron: pennlive.com

VS: Chicory werkt samen met Amazon Fresh en Instacart
Het in New York gevestigde foodtech-bedrijf Chicory gaat samenwerken met zowel Amazon Fresh als Instacart. Chicory heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van technologie voor de online supermarktsector. Per 1 april gaat het bedrijf aan de hand van online recepten maaltijdoplossingen leveren aan meer dan 80 miljoen consumenten. Het aantal recepten loopt in de miljoenen, die via meer dan 1.000 sites te vinden zijn. Door de samenwerking met Amazon en Instacart kan het aantal retailmogelijkheden dat aan de recepten is gekoppeld worden verdubbeld. Chicory is voor handen in 40% van alle Amerikaanse postcodegebieden.
Bron: businesswire.com

VS: Supermarktketen werkt mee aan kinderprogramma
Namens het initiatief Healthy Schools Healthy Communities (HSHC) gaat de afdeling Volksgezondheid van Texas samenwerken met de keten Town & Country Supermarket aan een programma onder de naam "Fruit 4 Kids". Onder dit programma mag elk kind van onder de twaalf die onder begeleiding van een volwassene in een supermarkt van Town & Country komt een stuk fruit uitkiezen. "Dit is een nieuwe manier van HSHC om vers fruit voor kinderen beschikbaar te maken," zegt Earlene Stoops van HSHC. "Town & Country was enthousiast bereid om het fruit te leveren en we zijn erg blij dat we met deze keten samen kunnen werken."
Bron: houstonherald.com

VS: Rouses introduceert maaltijdpakketten
De in Louisiana gevestigde keten Rouses Markets gaat in navolging van de concurrentie maaltijdpakketten aanbieden. In een groot deel van de vestigingen van Rouses worden aan de hand van een huismerk pakketten in het assortiment opgenomen, waarmee consumenten alles in huis kunnen halen om een gezonde maaltijd te creëren. De pakketten bestaan uit verse ingrediënten, die afgewogen zijn op een maaltijd voor twee volwassenen. Elk pakket heeft instructies voor het recept, die maandenlang door chefkoks zijn getest. "We zoeken altijd naar manieren om onze klanten te helpen die weinig tijd hebben," zegt CEO Donny Rouse. "Onze pakketten laten je direct uit de verpakking geweldige maaltijden voorbereiden. Bovendien is er geen lidmaatschap nodig."
Bron: progressivegrocer.com

Walmart wil meer investeren in Indiase e-commerce
Walmart wil zijn investeringen in op het gebied van e-commerce verdubbelen. Het bedrijf wil daarom meer IT-talent uit landen als India halen. Ook overweegt het bedrijf om te investeren in Indiase IT-startups. Walmart voert op dit vlak een felle concurrentiestrijd met Amazon. Een van de bedrijven waar Walmart mogelijk een meerderheidsbelang in gaat namen is de grootste IT-startup van india, Flipkart Ltd. In een interview gaf chief technology officer Jeremy King van Walmart aan dat zijn bedrijf agressief uit blijft breiden in India. Enkele jaren geleden bouwde Walmart in India zijn grootste buitenlandse IT-centrum. King weigerde echter enig commentaar op een eventuele overname van Flipkart.
Bron: dealstreetasia.com

VS: HelloFresh neemt Green Chef over
De maaltijdpakketbezorger HelloFresh SE heeft zijn in Boulder, Colorado gevestigde concurrent Green Chef overgenomen. Green Chef stond bekend om het feit dat zijn biologische maaltijdpakketten zijn goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van landbouw. Er zijn geen financiële details van de overname bekend gemaakt. HelloFresh is gevestigd in New York. Het bedrijf verzorgt een lidmaatschap, aan de hand waarvan leden pakketten met ingrediënten en recepten thuis bezorgd krijgen. Hello Fresh claimt nu dat het bedrijf met het biologische en glutenvrije assortiment van Green Chef het grootste aanbod ooit heeft.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018