Spar-Colruyt koopt eerste kist aardbeien voor goede doel

Seizoensstart 2018 Coöperatie HoogstratenOp woensdag 21 maart werd het nieuwe seizoen daarom feestelijk geopend op Coöperatie Hoogstraten cv. De ideale gelegenheid om het volledige productassortiment in de kijker te zetten en te focussen op nieuwigheden voor het komende seizoen. Naast aardbeien verhandelt Coöperatie Hoogstraten cv vooral tomaat, paprika en komkommer. Vorig jaar realiseerde de coöperatie een productomzet van 236 miljoen euro en een zakencijfer van 290 miljoen euro, opnieuw een lichte stijging tov 2016.


Sofie Dumont, Guy & Luc Van de Poel & Eric Lambinon

Na de persconferentie werd naar jaarlijkse traditie een kist aardbeien geveild voor het goede doel. Deze kist ging naar Spar – Colruyt aan de prijs van € 500 per 500g. Door inbreng van Coöperatie Hoogstraten cv, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld. Het bedrag van € 8.000 werd overhandigd aan Sofie Dumont, ambassadrice van Stichting tegen Kanker. Het motto van Stichting tegen kanker is : samen voor het leven gaan, want als het om kanker gaat is hopen toegestaan. Stichting tegen Kanker ondersteunt de wetenschap en ze boeken vooruitgang in opsporing en preventie. Ook begeleiden ze patiënten en hun familie.


Aankoop doos : Raf Van Rooy & Eric Lambinon

Eric Lambinon (aankoper) van Spar – Colruyt is verheugd met de aankoop van deze aardbeien. "Wij zijn blij deze aardbeien te kunnen kopen en zo mee het startschot te geven van het Belgische aardbeiseizoen. Met deze aankoop willen we het belang van lokale productie onderstrepen. Het is onze filosofie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden. We zetten volop in op partnerships met lokale producenten. Dat we hiermee ook nog ons steentje kunnen bijdragen aan een nationaal goed doel is mooi meegenomen!"Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten cv
Loenhoutseweg 59 (Kluis Z.1 - 1050) 
2320 Hoogstraten, België
Tel: +32 33 40 02 11


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018