Italiaanse San Marzano tomaat: helder rood en vol van smaak

"De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot het begin van de jaren '80 toen onze vader zijn kennis en ervaring aan ons overdroeg. We zijn begonnen met het uitoefenen van dit beroep toen we nog jonge jongens waren en nu zijn we landbouwers van een bepaalde leeftijd en weten we welke voorbereidingen er nodig zijn om een goed jaar te draaien. Bovendien is er altijd wat te leren." Dat zegt Giorgio Modica over het bedrijf dat hij samen met zijn broer Gianfilippo runt.


Giorgio Modica

"Al vanaf het begin telen we de San Marzano tomaat, maar in de loop der jaren realiseerden we ons dat er maar weinigen zijn die deze tomaat telen. Daarom hebben we in 1990 besloten om ons uitsluitend te specialiseren in het telen van de San Marzano. Sindsdien is ons bedrijf met 14.000 m2 uitgebreid en werken we samen met andere bedrijven waardoor de tomaten nu op 140.000 m2 worden geteeld," gaat Modica door."Een andere belangrijke stap, die we hebben genomen, was het vestigen van een merk. In overleg met onze teeltpartners hebben we twee jaar geleden besloten om de daad bij het woord te voegen. Het moest een merk zijn dat onze teelt meteen herkenbaar zou maken en daarom hebben we gekozen voor 'Il San Marzano'. Het wordt erg gewaardeerd door onze zakelijke partners en op de groothandelsmarkten."De tomaten zijn langwerpig, cilindervormig, niet-uniform en hebben een heldere rode kleur. Het vruchtvlees is compact en bevat niet veel zaden en de schil is dun en kan gemakkelijk worden verwijderd. De totale teelt voor het merk is ongeveer 1100 ton per jaar en is GlobalGAP gecertificeerd.

"Deze tomaat heeft een uitzonderlijke smaak en een benijdenswaardige afdichting in de bewaringsperiode, zelfs als er geen koeling is. Het zijn de klimatologische omstandigheden in dit gebied die deze tomaat tot een uitzonderlijk product maken," concludeert Modica.


De dozen van het merk "Il San Marzano"

Het grootste deel van de teelt is op dit moment bestemd voor de Noord-Italiaanse markten en groothandelsmarkten. Onlangs is het bedrijf begonnen met export en de resultaten waren bevredigend.

Contact:
Azienda agricola Modica

Via Brescia 100
97010 Vittoria - Italy
Tel.: +39 338 67 26 675
Email: info@ilsanmarzano.it
web: www.ilsanmarzano.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018