België: Delhaize bezorgt thuis

Jumbo opnieuw goedkoopste keten van Portugal

Qatar ondersteunt lokale telers in supermarktsector
De overheid van Qatar heeft via een samenwerkingsverband van het ministerie van gemeentezaken en milieu (MME) en het ministerie van economische zaken (MEC) een programma gelanceerd, dat lokale producten moet stimuleren. Het zogeheten "Qatar Farms"-programma werkt onder anders samen met de retailers Al-Meera, Carrefour, Lulu en Family Food Center. Volgens ondersecretaris Faleh bin Nasser Al Thani moet het programma de lokale landbouwsector stimuleren, dat producten levert die volgens hem van versere en betere kwaliteit zijn dan import-AGF.
Bron: thepeninsulaqatar.com

België: Delhaize bezorgt thuis via OV
Delhaize gaat in België experimenteren met een samenwerking voor thuisbezorging met het openbaar vervoersbedrijf Sumy. De producten worden in eerste instantie geleverd via Travie, dat onverkochte versproducten van Delhaize tot soep verwerkt en deze aan Delhaize terug levert.
Bron: retailanalysis.igd.com
 
VK: Aldi opent winkels in Dorset
Aldi gaat zoeken naar mogelijkheden om nieuwe winkels in Dorset te openen. Hierdoor gaat de keten mogelijk honderden banen genereren. Volgens Aldi is Dorset een belangrijke regio voor groei. Er wordt gekeken naar locaties in Dorchester, Shaftesbury, Blandford, Bournemouth, Poole en Christchurch. Mogelijk worden nog meer steden bekend gemaakt.
Bron: bournemouthecho.co.uk

VAE: Hypermarkten geven maand lang 50% korting
Consumenten in de Verenigde Arabische Emiraten hebben van 20 maart tot 20 april toegang tot 50% korting bij hypermarkten. Het initiatief voor de kortingsacties is gestart door het Ministerie van Economische zaken in samenwerking met coöperaties, hypermarktketens en supermarktketens in het land. De reden voor de kortingsacties heeft te maken met World Happiness Day.
Bron: khaleejtimes.com

Jumbo opnieuw goedkoopste keten van Portugal
De Jumbo-keten van Auchan is opnieuw de goedkoopste keten van Portugal. Dit blijkt uit een onderzoek op basis van de prijzen tussen september en november in 2017, dat is uitgevoerd door de consumentenorganisatie Deco Proteste. De voormalig goedkoopste ketens, Continente en Continente Modelo, lopen nu iets achter. De ketens zijn bij een gemiddelde prijs van een identiek gevulde winkelmand 2% duurder dan Jumbo.
Bron: esmmagazine.com

Brazilië: Retailomzet stijgt in januari meer dan verwacht
De Braziliaanse retailomzet is in januari maand op maand toegenomen met 0,9%, aldus het Braziliaanse bureau van de statistieken. In de twaalf maanden tot januari nam de retailomzet toe met 2,5%. In vergelijking met december hadden vijf van de acht verschillende retailsectoren een hogere omzet behaald. Dit gold onder andere voor hypermarkten, supermarkten, voedingsmiddelen, drank en tabak (2,3%) en voor andere categorieën met producten voor persoonlijk en huiselijk gebruik (6,8%).
Bron: markets.businessinsider.com

VS: BJ's bezorgt thuis met Instacart
BJ's Wholesale Club gaat zijn samenwerking voor thuisbezorging met Instacart uitbreiden. De service voor thuisbezorging is met het einde van april beschikbaar voor alle lidmaatschapsclubs van BJ's. De in Massachusetts gevestigde retailgroep begon een paar jaar geleden zijn eerste samenwerking met Instacart in achtien winkels. De dienst wordt nu via de site delivery.bjs.com uitgebreid naar alle 215 BJ's-clubs, die aan de oostkust van Florida tot New England actief zijn. Instacart is de enige partner voor thuisbezorging waar BJ's op dit moment mee samenwerkt.
Bron: supermarketnews.com

VS: Cardenas voltooid renovatie Mi Pueblo-winkels
De latino-georiënteerde retailer Cardenas Markets LLC heeft de renovatie voltooid van vijftien Mi Pueblo-vestigingen, die vorig jaar met Cardenas zijn gefuseerd. Het initiatief ging in december 2017 van start met het renoveren van een Mi Pueblo-locatie in Oakland. De laatste twee Mi Pueblo-vestigingen zijn onlangs onder het merk Cardenas heropend.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Supervalu stopt met merk Farm Fresh
Supervalu heeft drie verschillende overeenkomsten gesloten om 21 van zijn 38 Farm Fresh Food & Pharmacy-vestigingen te verkopen. De winkels worden voor $43 miljoen (€34,7 miljoen) verkocht aan de retailers Harris Teeter, Kroger Mid-Atlantic Division en Food Lion. Het in Minnesota gevestigde Supervalu is ook bezig met het verkennen van mogelijkheden om de overgebleven Farm Fresh-winkels over te dragen aan klanten binnen de groothandelsector of aan bepaalde eigen stafleden.
Bron: progressivegrocer.com

VS: toename in kwartaalomzet voor Weis
Dankzij voortdurende prijsinvesteringen, sterke promotieacties en een verbeterde winkelervaring heeft de Amerikaanse retailer Weis Markets meer omzet behaald. In het vierde kwartaal steeg de vergelijkende winkelomzet met 1,2%. Als het resultaat wordt bijgesteld in verband met de extra week die hetzelfde kwartaal in 2016 had, zou de omzet zijn gestegen met 2,2%. De omzet in de periode van 13 weken tot 30 december kwam neer op $883,7 miljoen (€713,9 miljoen). In de periode van 14 weken tot 31 december 2016 stond de omzet op $925,1 miljoen (€747,4 miljoen). De netto winst nam voor Weis markets toe met 54,7% tot $63,7 miljoen (€51,5 miljoen), terwijl de winst per aandeel op $2,37 (€1,91) stond. Het winst resultaat werd door Weis vooral verklaard door de afname van $49,3 miljoen (€39,8 miljoen) in inkomstenbelasting, die ontstond door een aanpassing in de wetgeving.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018