Koolrabigigant in het Italiaanse Basilicata

Het bedrijf van Rocco di Ruggieri beslaat 250 hectare en is gevestigd in Policoro. Van dit gebied is de helft beplant met fruitbomen, terwijl de andere 125 hectare bestemd zijn voor groenten. Van de groenten wordt tenminste 80 hectare geteeld in kassen. Er wordt onder andere koolrabi geteeld, dat bestemd is voor de export naar Duitsland.


Rocco De Ruggieri

"Kool is het belangrijkste product van ons bedrijf. Elk jaar hebben we 12 miljoen planten en ik geloof dat we de grootste koolrabiteler zijn. Alles wordt geteeld in een beschermde omgeving. Dit zorgt wel voor wat hogere kosten maar desondanks garanderen we een hoge productie en goede kwaliteit," zegt commercieel manager Nicola Guida.


Net na de oogst

Het bedrijf verbouwt voornamelijk met de Morre variëteit, maar elk jaar experimenteert het met nieuwe rassen. De cyclus duurt gemiddeld 90 dagen en de opbrengst wordt afgezet op groothandelsmarkten en de Duitse markt.


Medewerkers oogsten koolrabi in de kas

"Het telen van koolrabi is niet altijd even makkelijk want er kunnen complicaties optreden. Je moet dan ook zorgen dat dit al aan de oorsprong wordt bestreden, anders is alles voor niets geweest. We redeneren en werken alsof we een biologisch bedrijf zijn, ook omdat er geen adequate actieve principes zijn geregistreerd voor de bestrijding van ziekten. Daarom zorgen we ervoor dat er al in de beginfase geen tekenen van bacteriose zijn. Zowel het zaad als de daaropvolgende planten worden constant bewaakt als preventieve maatregel," legt eigenaar Rocco de Ruggieri uit.


De kas na de oogst

De kosten van de teelt zijn minimaal 13.000 euro per hectare. De arbeid is in elke fase essentieel en ook de oogst gebeurt handmatig. De koolrabi wordt bewaard in kratten."Een koolrabi is erg waardevol als deze wordt geleverd met de juiste balans tussen knol en blad. De Morre variëteit heeft een lichtgroene bol en een ovale vorm en wordt zeer gewaardeerd. Ons gebied leent zich goed voor de teelt maar ik moet erbij zeggen dat de kassen de gewassen beschermen. De vorst van 28 februari 2018 zou grote schade hebben aangericht als we geen kassen hadden," zegt de Ruggieri.


Kisten met andijvie

Andere groenten, die het bedrijf teelt, zijn: andijvie, bloemkool, savooiekool, peterselie en verschillende soorten sla. De fruitsoorten die het bedrijf teelt, zijn perziken, abrikozen en pruimen.

Contact:
Troyli
Az. ag. Felice De Ruggieri
Strada Provinciale Tursi
Policoro (Matera) - Italy
Tel.: +39 0835 810061
Email: info@troyli.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018