Spanje: Eroski renoveert Caprabo-keten

Auchan zet winkelrenovaties in Frankrijk voort

Spanje: Eroski renoveert Caprabo-keten
Eroski gaat in 2018 zijn Caprabo-keten in Catalonië grondig herzien. Het doel is om de winkels aantrekkelijker voor klanten te maken. De Caprabo-keten is gefocust op lokale versproducten, waarvan een groot deel afkomstig is van coöperaties. In navolging van de concurrent Makro Chef houdt Capabro ook kook-workshops, via welke de producten van Catalaanse coöperaties konden worden gedemonstreerd.
Bron: retailanalysis.igd.com

Auchan zet winkelrenovaties in Frankrijk voort
Auchan heropent in Parijs twee vestigingen, die nu van naam veranderd zijn van Simply Market naar Auchan Supermarché. De twee filialen bevinden zich in Châtillon-sous-Bagneux en Antony-Pascal in de afdeling Hauts-de-Seine van Parijs. Beide winkels zijn in de afgelopen vier weken gerenoveerd. Het assortiment van de winkels is uitgebreid, waarbij een groot deel van de producten in de winkel zelf worden voorbereid. Door de renovaties zijn een een aantal nieuwe banen bij de winkels gegenereerd.
Bron: esmmagazine.com

Jumbo kiest voor logistieke ondersteuning van Quintiq
Quintiq, een bedrijf dat onder Dassault Systèmes valt en als marktleider geldt op het gebied van optimalisatie en planning van leveringsketens, is door Jumbo uitgekozen om de leveringsketen van de Nederlandse retailer te verbeteren. Jumbo is op dit moment de snelst groeiende keten van Nederland. De keten streeft ernaar om een uitstekende service te combineren met de laagste prijzen voor zijn producten.
Bron: businesswire.com

Carrefour begint in Spanje met transformatieplan
Het Spaanse branchemagazine FoodRetail meldt dat Carrefour op het punt staat om zijn nieuwe bedrijfsplan voor transformatie in te zetten. Het plan komt overeen met strategieën die door Carrefour zijn toegepast in Frankrijk en België. Een belangrijk onderdeel van de plannen heeft te maken met de reorganisatie van de arbeidskrachten bij de hypermarkten van Carrefour. Volgens bronnen leidt dit echter in tegenstelling tot wat er in Frankrijk en België gebeurde niet tot ontslagen. Wat wel verandert is dat sommige stafleden anders worden ingezet, wat met name van invloed zal zijn op het hypermarktsegment.
Bron: retailanalysis.igd.com

VK: Morrisons heeft sterk fiscaal jaar
Morrisons heeft in zijn fiscale jaar van 2017/18 zeer sterke resultaten geboekt. In de periode van 53 weken tot 4 februari 2018 zijn zowel de omzet als de winst fors toegenomen. De supermarkten die de kern van de activiteiten van Morrisons vormen hebben nu hun vierde jaar van financieel herstel, wat met name komt door het toenemende winkelverkeer. Morrisons is nu halverwege met zijn Fresh Look-programma, waarmee het winkelnetwerk van de keten wordt gemoderniseerd. Ook heeft Morrisons eigen huismerken als Best, Free From en Nutmeg qua omzet verbeterd.
Bron: retailanalysis.igd.comSpanje: Mercadona gaat €8,5 mld investeren
De Spaanse discountketen Mercadona gaat in de komende zes jaar €8,5 miljard investeren. Het geld wordt gestoken in het renoveren van winkels en het verbeteren van de logistiek. Mercadona heeft zich ontwikkeld tot de grootste supermarktketen van Spanje. Ook is het bedrijf met 84.000 stafleden een van de grootste werkgevers van het land. In 2018 wil Mercadona €1,5 miljard investeren in het openen van elf nieuwe vestigingen.
Bron: uk.reuters.com
 
VS: Publix overweegt nieuwe distributiecentrum
In verband met uitbreiding naar het noordelijke deel van de VS overweegt Publix Super Markets de aanbouw van een regionaal distributiecentrum. Voor de aanbouw is mogelijk een investering nodig van $400 miljoen (€323,2 miljoen). De faciliteiten zouden komen te staan in het oostelijke deel van Greensboro in North Carolina en zou een oppervlak krijgen van zo'n 167.000 vierkante meter. Het zou dan gaan om een van de grootste distributiecentra in de omgeving van Piedmont.
Bron: delimarketnews.com

VS: Walmart breidt bezorgdiensten uit naar 800 winkels
Walmart is van plan om zijn mogelijkheden voor online thuisbezorging voor het einde van het jaar uit te breiden naar grofweg 800 filialen. Dit is een reactie op de toenemende concurrentie in het online segment. De uitbreiding zorgt ervoor dat thuisbezorging voor handen is in 100 regio's, waarmee meer dan 40% van alle Amerikaanse huishoudens wordt bereikt. De bezorgdienst maakt het mogelijk dat consumenten op dezelfde dag nog bestelde producten als verse AGF, vlees of vis aan huis kunnen laten bezorgen.
Bron: cnbc.com

Costco wil thuisbezorging in Canada
Costco onderzoekt manieren om verse boodschappen bij consumenten in Canada thuis te bezorgen. De retailer had eerder in de VS al succes met nieuwe online diensten voor thuisbezorging. "We zoeken naar locaties waarvandaan we bestellingen kunnen bezorgen," bevestigt woordvoerder Ron Damiani van Costco Canada. "We zijn zeer blij met de resultaten die we in de VS hadden." Volgens Damiani is er nog geen sprake van een specifieke planning voor wanneer de diensten in Canada voor handen moeten zijn.
Bron: calgaryherald.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018