La Libertad drijvende kracht achter avocado-export Peru

Met een totaal van 117.203 ton geëxporteerde avocado heeft de Peruaanse regio La Libertad zich in 2017 op nationaal niveau gepositioneerd als de belangrijkste regio in avocado export.

Dit heeft eraan bijgedragen dat Peru wereldwijd gezien het land met de op één na grootste export van avocado is met een hoeveelheid van 264.672 ton die verhandeld wordt in 35 landen. De belangrijkste afnemers zijn Nederland en de Verenigde Staten.

Volgens het Bureau voor Landbouwinformatie van het Regionaal Landbouwbeheer van La Libertad (GRALL) heeft de regio door de avocado-export 280 miljoen dollar verdiend.

Van de twaalf provincies in de regio, die avocado telen, levert Virú 79,5 % van de totale oogst van de soorten Hass en Fuerte, die 157.353 ton bedraagt. Virú wordt gevolgd door Chepén, die 10 % levert, daarna komt Trujillo met 3,9 %, Gran Chimú met 2,4 %, Otuzco met 1,8 % en de rest van de provincies die samen 2 % van het totaal leveren.

"We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt, want in 2016 werd er nog maar 60.693 ton avocado geëxporteerd, wat ons toen ook al op de eerste plek op nationaal niveau zette. Het maakt ons trots dat we nog steeds de provincie zijn met de grootste avocado-export. Niet alleen vanwege de titel, maar ook vanwege de winst voor 1.523 telers in La Libertad", zegt regionaal manager van Landbouw, Hernán Aquino Dionisio, manager van GRALL.

Bron: diariocorreo.pe

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018