Eerste Belgische Romeinse sla en serre boterbonen van 2018 verkocht

De eerste Belgische Romeinse sla en serre boterbonen van BelOrta zijn vanaf vandaag terug beschikbaar. De telers van deze eerste Romeinse sla en eerste boterbonen zijn respectievelijk Guy Tielemans en Paul Hermans. De eerste Romeinse sla werd aangekocht door Vanderpooten-Anckaert en de serre boterbonen door Vroegop A.G.F.


Guy Tielemans, Eddy Anckaert, Raf Heylen (BelOrta) van Vroegop A.G.F

Romeinse sla
Vanaf woensdag 14 maart is de eerste Romeinse sla uit de serre opnieuw beschikbaar. Vanaf week 19, 20 verwachten we aansluitend ook vollegronds product. Het seizoen loopt door tot december. Het afgelopen seizoen 2017 werden er bij BelOrta ruim 1.200.000 stuks aangevoerd, wat vergelijkbaar was met het jaar voordien. Dit seizoen (2018) wordt een lichte daling van de arealen serre en vollegrond verwacht.

Romeinse heeft langwerpige bladeren waarvan de buitenste vrij hard zijn en dus ideaal zijn om te stoven. Het hart van de sla is bleek en zacht en kan zo gegeten worden.
Romeinse sla is de traditionele basis van een heerlijke Caesar salade en tevens de perfecte basis voor verschillende side dishes en andere salades.

Serre boterbonen
Vanaf woensdag 14 maart zijn de eerste serre boterbonen opnieuw beschikbaar op BelOrta. Het areaal van de boterbonen is elk jaar in stijgende lijn en momenteel zijn er bij BelOrta 21 boterboontelers. De boterbonen worden voor 50% in serre geteeld en ongeveer 50% in openlucht. Vorig jaar hadden we een totale aanvoer van boterbonen van 189.000 kg, deze aanvoer is ook elk jaar in groei.

De aanvoer begint in week 11 tot en met week 45, de topaanvoer voor de boterbonnen valt tussen week 25 en week 36. De grootste aanvoer zit in de sortering Fijn en van een uitstekende EE Flandria kwaliteit. Deze delicatesse is een typisch product van België en wordt vooral klein verpakt verkocht in de Belgische warenhuizen en los in de detailwinkels. Er is eveneens wat interesse vanuit het buitenland.

De goudgele slanke bonen zijn een perfecte variatie op de welbekende groene boonsoorten. Peulvruchten zitten boordevol voedingsvezels, calcium en mineralen en zijn makkelijk te bereiden. De boterboon is door z'n warme gele kleur en zachte smaak een vrolijke aanvulling op elk bord.

Voor meer informatie
Tel: +32 (0)15 565 617
verkoop@belorta.be
www.belorta.be


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018