Gojibessenteelt in het zuiden van Frankrijk

Eric Marcer is directeur van EARL 3A Bio de France en teelt gojibessen op een perceel van één hectare in het zuiden van Frankrijk, aan de voet van de Canigó. Vorig seizoen oogstte hij zo'n 1,5 ton. "Dit jaar hopen we twee ton te oogsten," vertelt Eric. Volgens Eric bevat een aanzienlijk deel van de 40 ton gojibessen die Franse consumenten jaarlijks kopen hoge concentraties residuen van gewasbeschermingsmiddelen. "Ik wil een kwaliteitsproduct leveren." Eric teelt dan ook uitsluitend biologische gojibessen. "Ik verkoop mijn verse bessen alleen aan bioretailers en dan met name Biocoop. Daarnaast verkoop ik mijn planten uitsluitend aan biotelers. Consumenten kopen gojibessen vanwege hun gezonde eigenschappen en daarom moet dit product biologisch zijn. Telers die niet omschakelen naar de biologische teelt hebben geen oog voor de risico's."

De belangrijkste eigenschap van de gojibes is dat hij de celvernieuwing bevordert. "Het is een zeer krachtig antioxidant."

Eric is een echte expert op het gebied van gojibessen. Voor hij zijn bedrijf in 2014 begon, heeft hij de fruitsoort vijf jaar lang bestudeerd in de vorm van een marktonderzoek en een wetenschappelijke studie die in een laboratorium werd uitgevoerd. Hij is hier zeer trots op. "Ik ben de enige die deze informatie over gojibessen heeft verzameld alvorens ze te gaan telen."Voor meer informatie: 
EARL 3A Bio de France
Eric MarcerPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018