Rick Mengers, ZON

"Oplopende aspergeprijzen verwacht"

Tholen - De markt van vroege asperges ontwikkelt zich momenteel goed. "Momenteel liggen de prijzen van de dubbel-A asperges rond de 9-9,50 euro en de verwachting is dat, gezien de supermarkten komende week in gaan stappen en Pasen dichterbij komt, de prijzen alleen maar op zullen lopen, want dan zal de vraag het aanbod overtreffen", verwacht aspergeverkoper Rick Mengers van ZON.

Hij noemt de marktsituatie conform verwachting. "Momenteel komt het gros van de asperges uit de kas en in beperkte mate uit de verwarmde blaas- en minitunnels. Naar verwachting zal de aanvoer van de koude grond vanaf week 15 los gaan komen en dat zou gunstig zijn, gezien de toenemende vraag die we met name van de supermarkten gaan verwachten. Al met al ziet het er rooskleurig uit."Het asperge-areaal van ZON is dit jaar gegroeid boven de 800 hectare, een toename van ruim 5% in vergelijking met afgelopen jaar. "De concurrentie van andere landen is momenteel nog beperkt. Duitsland is een klein beetje aan de markt met asperges van verwarmde teelt, maar we zien Duitsland, maar ook België juist erg aan onze asperges trekken."

Afgelopen jaar introduceerden ZON en Teboza het kwaliteitslabel 'Echte Limburgse Asperges'. Een logo, speciale dekvellen, inlays en bedrukte vrachtwagens zorgen voor herkenbaarheid bij de consument. "We gaan er dit jaar fors op inzetten om ons unieke product onder een herkenbare eigen naam nog beter op de kaart zetten", besluit Rick.

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 77 323 95 40

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018