Belgische retailer wil Indiase groene gember

Het in Assam te India gevestigde Lauhitya Livelihood werkt samen met de ontwikkelingsautoriteit van het Meghalaya Basin om telers in drie verschillende districten op te leiden. De telers gaan leren hoe ze groene gember voor de exportmarkt kunnen telen. Vanaf november zal biologische groene gember uit Meghalaya op markten in de EU worden gezet.

"Een grote Belgische retailer die met verse groenten en kruiden werkt, heeft interesse getoond om Nadia-gember te kopen. Nadia is een gemberras dat wat groter is en minder vezels heeft en dat in Meghalaya wordt geteeld. Een delegatie van het Europese bedrijf komt met het eind van deze maand een bezoek brengen bij onze faciliteiten in Assam en Meghalaya, zodat ze de gember kunnen inspecteren," zegt directeur Manash Chaliha van Lauhitya Livelihood in een interview met The Shillong Times

Het Belgische bedrijf gaat een overeenkomst sluiten voor Organic Majuli, dat het belangrijkste merk is van Lauhitya. Volgens deze overeenkomst wordt een jaar lang een container met groene gember per week geleverd. Dit komt neer op 52 containers met 20 ton aan gember per container.

"De eerste levering begint in november. We kunnen niet bekend maken om welk Belgische bedrijf het gaat, al kunnen we wel zeggen dat het bedrijf zijn gember eerst uit China haalde," zegt Chaliha.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018