Siciliaanse bloedsinaasappel beleeft redelijk seizoen

Veel Siciliaanse citrustelers zijn enigszins pessimistisch over het verloop van het seizoen omdat veel citrus van en kleiner formaat is dan anders. Toch vindt Michele Sodano, verkoopmanager van het Italiaanse bedrijf Ortofrutta Mele in Somma Vesuviana, dat de bloedsinaasappel het niet slecht doet.


Michele Sodano met zijn vader Antonio.

"Aan de ene kant profiteert de bloedsinaasappel van de lagere aantallen van ander fruit zoals appelen, peren en clementines. Maar aan de ander kant hebben de lage temperaturen de situatie omgedraaid waardoor veel citrus alleen geschikt wordt geacht voor de verwerkende industrie."Met name buitenlandse markten zijn erg geïnteresseerd in de bloedsinaasappel en de vraag kan tot zeker half april duren. "Ortofrutto Mele koopt dit citrus in en verkopen het weer door binnen Italië, met name aan de regio Campania en daar doet het middelgrote citrus het vrij goed. De consument wil koste wat het kost de bloedsinaasappel kopen, zeker nu het seizoen van de clementine voorbij is," zegt Michele.Ortofrutta Mele in- en verkoopt al vijf jaar citrus uit Sicilië en dit jaar heeft het bedrijf een eigen verpakkingsfabriek geopend zodat er beter kan worden ingespeeld op de verzoeken van kopers."Het gebied waar we het meeste citrus vandaan halen is het Siciliaanse Palagonia, dat ik als het moederland van de bloedsinaasappel beschouw," zegt Michele."Op dit moment wordt het citrus geoogst dat al in januari is verkocht en het lijkt een goed jaar te worden waarin we tweemaal zo veel in- en verkopen."
Elke keer dat er een vrachtwagen met bloedsinaasappelen uit Sicilië vertrekt, krijgt Michele een gevoel van trots. Het is een zakelijke tevredenheid die nog eens extra wordt gesymboliseerd door de aanpassing van vrachtwagens met het bedrijfslogo en het portret van Michele zelf.Dit jaar worden het citrus in een nieuwe kartonnen verpakking vervoert dat in samenwerking met het Italiaanse Ghelfi tot stand is gekomen.
"We proberen elk aspect met liefde te behandelen. Het is namelijk erg veeleisend werk en velen van ons moeten hun gezin lange tijd missen. Als tussenpersoon vind ik dat ik al redelijk grote offers moet brengen. Kun je nagaan hoe het voor de telers moet zijn. Zij lopen elk jaar grote risico's, zeker in het kader van klimaatverandering. Ik ben dan ook bijzonder verheugd dat het werk van de telers zijn vruchten heeft afgeworpen en het seizoen is gelukkig niet zo dramatisch is als het lijkt."

Contact:
Michele Sodano
Tel.: +39 333 3367869
Ortofrutta di Mele Carmela sas

Via Orlando 29
80049 Somma Vesuviana (NA)
Tel.: +39 (0)81 5307933
Fax: +39 (0)81 5308624
Email1: ortofruttamele@libero.it
Email2: ortofruttamele@legalmai.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018