Ocado neemt maatregelen tegen fraudeurs

Rewe investeert in online activiteiten

VK: Ocado neemt maatregelen tegen fraudeurs
Ocado heeft technologische maatregelen toegepast die het aantal gevallen van fraude tegen moeten gaan. Als een van de grootste online supermarkten ter wereld heeft Ocado te maken met miljoenen transacties per minuut, waarbij consumenten bestellingen aanmelden, hiervoor online betalingen plaatsen en vervolgens de bestelde producten thuis laten bezorgen. Een van de uitdagingen met deze online processen is het op efficiënte wijze herkennen en isoleren van gevallen van fraude. Ocado heeft nu een systeem ingesteld, waarmee de waarschijnlijkheid van fraude wordt voorspeld. Volgens het bedrijf is het systeem een succes en is het opsporen van fraude vijftien keer zo nauwkeurig geworden.
Bron: retailanalysis.igd.com

Zweden: ICA heeft omzetstijging van 2,6% in februari
De Zweedse retailer ICA had in februari jaar op jaar een omzetstijging van 2,6%. De like-for-like-omzet steeg met 2,1%. Over het algemeen kwam de omzet in ICA-vestigingen neer op een bedrag van SEK 8,6 miljard (€850 miljoen) exclusief BTW. De omzet van de eerste twee maanden staat op SEK 17,6 miljard (€1,7 miljard), wat ten opzichte van vorig jaar een toename was van 2,7%.
Bron: esmmagazine.com

Aldi plant uitbreiding in China
Aldi Süd is van plan om vijftig vestigingen te openen in China. De keten heeft een team samengesteld dat de uitbreiding in China moet organiseren, aldus het Duitse branche-magazine Lebensmittel Zeitung. Volgens het artikel wordt het een van de grootste plannen voor uitbreiding in de geschiedenis van de Duitse discountketen.
Bron: xinhuanet.com

Slowakije: Terno komt met nieuw winkelconcept

De Slowaakse retailer Terno heeft in begin maart een nieuwe supermarkt geopend onder de naam "Kraj", wat "regio" betekent. Het Kraj-format is een gloednieuw concept dat door Terno is geïntroduceerd. De nieuwe vestiging is geopend in Bratislava in de wijk Devínska Nová Ves. Het concept is een combinatie van een traditionele supermarkt met een winkel voor gezonde en lokale Slowaakse producten. "In het nieuwe concept zijn trends terug te zien uit zowel de Slowaakse als de international markt," zegt Stanislav Čajka van Terno. "Consumenten zoeken vaker naar kwaliteitsproducten, waarvan de herkomst en de ingrediënten te herleiden zijn."
Bron: spectator.sme.sk

Italië: Selex opent 69 winkels in 2018
Selex gaat in 2018 investeren om 69 nieuwe vestigingen te openen, waaronder drie cash&carry-locaties, 27 supermarkten en 20 discounters. Ook worden 59 bestaande winkels gerenoveerd. De investering voor de uitbreidingen en renovaties komt neer op €330 miljoen, wat 50% meer is dan in 2017. Met de investeringen wil het bedrijf in het komende jaar een omzetgroei bereiken van 4,2%, wat zou leiden tot een omzet van €11,22 miljard.
Bron: retailanalysis.igd.com

Duitsland: Rewe investeert in online activiteiten
Rewe gaat zijn online bezorgdienst uitbreiden. De keten is van plan om in elke Duitse stad online thuisbezorging mogelijk te maken. Dat betekent dat het bedrijf grootschalig moet uitbreiden. Er is geen uiterlijke termijn ingesteld voor wanneer de plannen voor online zijn voltooid. Sinds Amazon Fresh in 2017 op de Duitse markt actief werd, hebben Duitse supermarktketens meer werk gemaakt van hun online activiteiten. De nieuwe aankondiging van Rewe ligt in lijn met deze trend. Rewe heeft ook zijn online assortiment uitgebreid en heeft meer partners aan de site toegevoegd.
Bron: retailanalysis.igd.com

Aldi beidt IT-ondersteuning vanuit Hongarije uit

Aldi gaat de internationale afdeling voor IT-ondersteuning in Hongarije uitbreiden. De keten gaat een nieuw kantoor openen in Pécs in het zuidwesten van Hongarije. Aldi gaf aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van de IT-sector van Hongarije. Het nieuwe kantoor wordt het hoofdkwartier van een apart bedrijf onder de naam Aldi International IT Services Kft., dat IT-ondersteuning zal verlenen aan zo'n 3.700 Aldi-winkels in Europa.
Bron: bbj.hu

VS: Target verbetert online services
De Amerikaanse discountketen Target heeft zijn Drive Up-programma uitgebreid. Drive Up is een afhaaldienst, waarbij consumenten bestelde boodschappen bij locaties van Target af kunnen halen zonder de auto te hoeven verlaten. De dienst is nu voor handen bij bijna 1.000 vestigingen van het netwerk van 1.822 locaties. Target begon met Drive Up in de herfst in de eigen thuismarkt van Minneapolis-St. Paul. Het bedrijf zag vrij snel het aantal bestellingen met 10% per week toenemen.
Bron: twice.com

VS: Publix neemt winkelcentrum over in Hialeah
Publix Super Markets heeft onlangs een winkelcentrum overgenomen, waar Publix al de huurder was van de belangrijkste winkel binnen het centrum. Het bedrijf heeft voor de overname $15,7 miljoen (€12,8 miljoen) betaald. Het oppervlak van het winkelcentrum komt neer op iets minder dan 6.000 vierkante meter. Het winkelcentrum heeft eerder toebehoord aan een afdeling van DDR Corp. dat een beursgenoteerd vastgoedbedrijf is.
Bron: therealdeal.com

VS: goed vierde kwartaal voor Kroger

Kroger had een goed vierde kwartaal en een sterk fiscaal jaar voor 2017. De Amerikaanse keten had resultaten die overeenkwamen met de eerder gepubliceerde winstverwachting. Tijdens het vierde kwartaal, dat op 3 februari afliep, steeg de omzet met 12,4% tot $31 miljard (€25,2 miljard). Een jaar eerder werd in dezelfde periode een omzet behaald van $27,6 miljard (€22,5 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg met 1,5%.
Bron: progressivegrocer.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018