Siciliaanse seizoen weer begonnen

Wortelen nieuwe oogst van Ispica

Het seizoen van de nieuwe wortelen van Ispica (Sicilië) is net van start gegaan en we praten hierover met Carmelo Calabrese, directeur van het Consortium van de Nieuwe Wortelen van Ispica.


Carmelo Calabrese en Massimo Pavan, directeur en adjunct-directeur van het Consortium van de Nieuwe wortelen van Ispica.

"Het seizoen van de wortelen van Ispica, met beschermde geografische aanduiding, is een aantal dagen geleden begonnen, maar het grootste deel zal pas half maart worden geoogst omdat de groenten dan het beste zijn. Dit jaar lijkt de markt goed van start te gaan omdat we minder beschikbaarheid van het product in Italië registeren, met name in de niet Siciliaanse gebieden," legt Calabrese uit.
"Wat sterk naar voren komt, is de groeiende waardering voor ons wortelmerk, dat een belangrijke plaats inneemt op de groentenafdelingen van de belangrijkste Italiaanse en buitenlandse retailers. We zijn hier dan ook erg trots op, zeker vanuit het oogpunt van de promotie van ons product," gaat de directeur verder.


Nieuwe wortelen van Ispica.

De prijs van de Siciliaanse wortelen lijkt dit jaar erg interessant, maar het seizoen is pas net begonnen en moet zich nog ontwikkelen. Op dit moment wordt er nog product uit andere Europese landen ingevoerd maar over niet al te lange tijd zal het Siciliaanse product de leiding op de markt overnemen.


Vorig seizoen werd er 2545,8 ton wortelen van Ispica verwerkt.


Veel landen hebben het grootste deel van hun wortelen verkocht en daarom zijn hun voorraden klein. Ze zullen dan ook moeten gaan importeren. Dit zal zeker bijdragen aan de prijs van onze Siciliaanse wortelen, die qua kwaliteit echt beter zijn dan andere wortelen.De wortelen van Ispica staan ook voor sociale betrokkenheid
"Dit jaar werken we samen met de Italiaanse vereniging tegen leukemie, de AIL. Zij nemen ons mee naar ziekenhuizen waar we onze wortelen uitdelen om mensen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Ze willen laten zien dat gezonde voeding hand in hand kan gaan met lekker eten en onze wortelen kunnen hier met hun uitstekende organoleptische kwaliteiten en nutritieve waarden aan bijdragen," zegt Calabrese.De voorspellingen voor 2018 qua opbrengst en kwaliteit zijn erg goed. De verwachting is dat er veel product geëxporteerd zal worden en dat zal de degene die dagelijks met dit product werken veel voldoening geven.

"We krijgen veel erkenning voor ons product en dat stimuleert ons om de hoge waakzaamheid te handhaven met betrekking tot productievoorschriften zodat het merk, dat het leidmotief is van het succes en kwaliteit, wordt beschermd. Als je bedenkt dat onze wortelen een aantal jaren geleden nog nauwelijks bekend waren, dan kunnen we zeggen dat we enorme vooruitgang hebben geboekt. Dat is echt fantastisch," concludeert Calabrese.

Contact:
Consorzio di Tutela
Carota Novella di Ispica Igp

Via B. Spadaro, 97
97014 Ispica (RG) ITALIË
Email: info@carotanovellaigp.it
Web: www.carotanovellaigp.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018