Stijging van prijzen

Argentijns uienaanbod afgenomen

Volgens een door de Centrale Markt van Buenos Aires gepubliceerd bulletin is het aanbod van ui in 2017 afgenomen ten opzichte van het voorgaande seizoen. De binnengekomen hoeveelheid nam van 114.934 ton in 2016 af naar iets meer dan 108.000 ton in het huidige jaar.

Tegelijkertijd stegen de prijzen van in Argentinië geteelde uien het afgelopen jaar, terwijl de prijs van geïmporteerde uien daalde. Bovendien werden er tussen de maanden april en augustus geen uien geïmporteerd, waardoor er in die periode alleen uien van nationale teelt op de Centrale Markt van Buenos Aires binnenkwamen.Vanaf 2001 tot aan dit seizoen was er sprake van een stijgende trend. In het huidige seizoen zijn de ontvangsten vanuit Santiago del Estero en Brazilië echter met respectievelijk 37,7 % en 73,4 % afgenomen. Dit verklaart een deel van de totale verliezen van dit seizoen.

Daarentegen was er in de provincie Jujuy juist sprake van een toename van 76,8 % in het aanbod van ui. De provincies Buenos Aires, Santiago del Estero, Mendoza, Río Negro en Brazilië waren verantwoordelijk voor meer dan 95 % van de totale hoeveelheid binnengekomen uien op de Centrale Markt in 2017. Buenos Aires ging aan kop met 55,1 %, gevolgd door Mendoza en Río Negro met ieder 12,4 % en de provincie Santiago del Estero, met 6,8 %.

Met betrekking tot de verschillende uienrassen is het interessant dat 94,6 % van het totaal van het commerciële type Valenciana was, 4,8 % was Valencianita en 0,5 % Colorada. De rest van de uien was van de soorten Óptima, Chata Blanca, Torrentina en Blanca.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018