Langer seizoen voor biologische appelen uit Washington

Dankzij de hogere productie en de late pluk duurt het seizoen voor biologische appelen uit Washington langer dan gebruikelijk. Het fruit met een hoog zetmeelgehalte wordt bewaard onder gecontroleerde atmosfeer om het seizoen van deze kwalitatieve bio-appelen nog verder te verlengen. 

Ruim bio-aanbod; kleine maten speciaal voor kinderen
Dit jaar biedt Stemilt verschillende biorassen aan, waaronder Honeycrisp, Piñata, Gala, Fuji en Granny Smith, die nog tot halverwege de zomer verkrijgbaar zullen zijn. Brianna Shales van Stemilt legt uit dat de over het algemeen wat kleiner uitgevallen oogst gunstig heeft uitgepakt voor het Lil Snappers-programma van Stemilt. "Voor dit label was het een uitstekend seizoen omdat het op kinderen gericht is," legt zij uit. De zakken met zowel biologische als conventionele appelen zijn verkrijgbaar in een formaat van 1,3 kilo. Dit blijkt een prima verpakkingsformaat voor biologische appelen te zijn want Shales merkt dat millennial-moeders dit kinderfruit kopen om mee naar school te geven en één zak is ruim voldoende voor de hele week.Basiscategorie in de retail
Bio is een hoofdcategorie in de retail geworden, vervolgt Shales, en Stemilt kan met haar Artisan Organics nu nog langer aan deze vraag beantwoorden dan voorheen het geval was. "Retailers willen deze appelen het hele jaar aan kunnen bieden. Hoewel het niet nodig is dat alle rassen verkrijgbaar zijn, zou de beschikbaarheid van een paar rassen het echter mogelijk maken om in het voorjaar en vroege zomer aanbiedingsacties te houden. We merken dat bio een steeds groter deel van de appelafzet vertegenwoordigt. Als we kijken naar de gegevens van Nielsen uit de Verenigde Staten, dan is te zien dat de bio-afzet groeit en gelijke tred houdt met het groeiende aanbod. Voor retailers is dit goed nieuws want bioproducten zijn nog altijd duurder dan conventionele."Nieuwe Honeyhill appelen
Stemilt heeft recent een nieuw programma en bijbehorende verpakking voor haar premium Honeycrisp appelen gepresenteerd: Honeyhill. Onder dit label worden Royal Honeycrisp verkocht, een ras dat zeer goed bewaard kan worden. Honeyhill zal het voor retailers mogelijk maken om tot halverwege de zomer Honeycrisp appelen aan te bieden en dat is langer dan voorheen. 

Het zomerfruit komt nu in bloei en Stemilt verwacht in mei aan de kersenoogst te beginnen. "De kersenboomgaarden in Californië komen pas net in bloei, dus het is nog te vroeg om iets over de verwachte volumes en kwaliteit te zeggen, maar we kunnen niet wachten om aan het nieuwe kersenseizoen te beginnen," aldus Shales. 

Voor meer informatie:
Brianna Shales
Stemilt 
Ph: 509-663-1451

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018